• DOLAR 32.583
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2427.267
  • ...
Hilvan'da, "15 Temmuz" programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hilvan 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na kurulan dev ekranlardan 15 Temmuz gecesine ait görüntüler aktarılırken, Kur'an tilaveti ile başlayan program, ilahi dinletisi ile devam etti.

Günün anlam ve önemiyle ilgili konuşan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, FETÖ yapılanmasına, 15 Temmuz gecesinde neler yaşandığına ve birlik ve beraberlik konularına değindi.

"FETÖ, 15 Temmuz'da yönetimi ele geçirmek için ihanete kalkışmış ancak milletin direnişi karşısında perişan olmuş ve kirli emeline ulaşamamıştır"

Programda yaptığı konuşmada Bayık, "Bu ülkenin ekmeğini yiyip suyunu içen, dini değerleri ihanete çevirerek ülkenin bütünlüğüne kast eden Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), bundan 4 yıl önce 15 Temmuz'da ülkenin yönetimini ele geçirmek amacıyla bir ihanete kalkışmış ancak bu aziz milletin inanılmaz gücü ve direnişi karşısında perişan olmuş ve kirli emeline ulaşamamıştır. Cennet vatanımızın üzerinde dalgalanan bayrağımıza, dinmeyen ezanımıza, ülkemizin birlik ve bütünlüğüne tezgâh kuranlar bugün kurdukları tezgâhları başlarına yıkılmış ve tarihin kirli ihanet sayfalarında yerlerini almışlardır. Bağımsızlığını hiçbir şeye değiştirmeyen aziz milletimiz, ihanetin hedefindeki Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşuyla meydanlara dökülmüş ve karanlık gecenin sabahında ülkeyi aydınlığa çevirmiştir." dedi.

"FETÖ'nün ihaneti karşısında aziz milletimizin yazdığı destan, tarih boyunca unutulmayacaktır"

Bayık, "Din ve eğitim değerlerini kullanarak devletin içinde gizli bir ihanet çetesi kuran, emperyalistlerin kuklası FETÖ'nün yaptığı ihanet kalkışmasında hesaplamadığı bir şey vardı. O da bu aziz milletin asla vazgeçmediği ve vazgeçemeyeceği bağımsızlık ve demokrasiye olan inancıydı. Fethullahçı Terör Örgütü'nün ihaneti karşısında aziz milletimizin yazdığı destan tarih boyunca asla unutulmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Konuşmasında milli birlik ve beraberliğin önemine değinen Bayık, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

"Hain darbe girişimi karşısında, ölümü kendi bedeninde ve kendi ruhunda öldürerek ölümsüzleşen tüm aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Gazilerimize sağlıklı bir ömür diliyorum. Rabbim, cesareti ve dik duruşuyla, Allah'ın dışında hiçbir güce karşı eğilmeyen Cumhurbaşkanımız ve Başkomutanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ı başımızdan eksik etmesin, birlik ve beraberliğimizi daim eylesin." dedi. (İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir