• DOLAR 32.511
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2447.897
  • ...
TESSEP`ten Danıştay`ın kararına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
MERSİN - Danıştay 8. Dairesinin başörtülü avukatların duruşmalara başörtüleri ile girebilmelerinin önündeki engeli kaldırması toplumun çeşitli kesimleri tarafından olumlu bir adım olarak yorumlanırken, Tesettür Seferberliği Platformu Başkanı Salih Demir, Danıştay`ın kararını desteklediğini belirtti.


\"Başörtüsü tüm kurumlarda sıkıntılı\"
Konu ile ilgili açıklama yapan TESSEP Başkanı Salih Demir şu ifadeleri kullandı; \"Danıştay 8. Dairesinin almış olduğu karar, yerinde bir karardır. Ama şurası unutulmamalıdır ki, bu ülkedeki başörtüsü sorunu yalnızca bir kurumda değil, ülkenin bütün alanlarında bir sorun haline getirilmiştir. Diğer tüm kamu kurum ve kuruluşlara kadar yaşanmakta olan bu sıkıntının ortadan kaldırılması gerekir. Başta başörtüsü olmak üzere bireyin insan olmaktan kaynaklanan hiçbir inanç, değer ve hakkının `kamusal alan` gerekçesi ile sınırlanamaz. Tüm kurumlar kangren haline gelen başörtüsü yasağının sadece avukatlık değil, diğer bütün kamu kurum ve kuruluşlarda özgür bırakılmalı ve Anayasal güvence altına alınmalıdır\" dedi.


Devlet İslam ile barışmalı
Oluşturulacak olan yeni Anayasa`nın halkın talepleri ve toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gerektiğini belirten TESSEP Başkanı Demir konuşmasına şöyle devam etti; \"Yeni Anayasa`da Laiklik ilkesi çıkarılmalıdır, çünkü bu ilke toplumu laik olan ve olmayan diye kamplara ayırdığı için toplumsal barışa zarar vermektedir. Ulus ve ideolojik devlet anlayışı, terk edilmelidir. Bu ülkede farklı etnik unsurları bir arada tutacak mayanın İslam olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle devletin halkın dini olan İslam dini ile barışması sağlanmalıdır. Halkın talepleri toplumun ihtiyaçları doğrultusunda yeni bir Anayasa yapılmalıdır. Burada başörtüsüne kayıtsız ve şartsız tüm alanlarda özgürlük getirilmelidir. Kanunsuz ve hukuksuz yasağın son bulması için, tesettür (başörtüsü) özgürlüğü Anayasal güvence altına alınmalıdır. Bunun için Anayasa`ya Genel ahlaka ve adaba aykırı olmamak şartıyla (özel alan kamusal ayırımı yapılmaksızın) `Toplumsal hayatın her alanında, kılık kıyafet serbesttir. Bu hak yasalarla dahi sınırlanamaz\" şeklinde bir madde eklenmelidir\" dedi. (A. Hakim Kurt-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir