• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bursa tarımında profesyonel sulama dönemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bursa İl Genel Meclisi Başkanı Nedim Akdemir, Bursa`da tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip damlama sulamaya geçişin hızlı bir şekilde başladığını söyledi.

 

Kırsal alanda profesyonel tarımın daha iyi yapılması için önceliğin sulama olduğunu ifade eden İl Genel Meclis Başkanı Nedim Akdemir, \"Bursa olarak tarımda vahşi sulamadan artık vazgeçilip damlama sulamaya geçiş hızlı bir şekilde başlamıştır. Bu sistemin uygulanmasıyla su kullanımında yüzde 90`lara varan tasarruf sağlanmaya başlanmıştır\" dedi.

 

Nedim Akdemir, \"Dünyadaki toplam suyun yaklaşık bin 386 milyon kilometre küpün (332,5 milyon mil küp) yani yüzde 96`dan fazlasını tuzlu sular oluşturmaktadır. Bütün tatlı su kaynaklarının yüzde 68`inden fazlası buz ve buzulların içinde hapsedilmiştir. Tatlı suyun diğer yüzde 30`u ise yer altındadır. Nehirler, göller gibi yüzeysel tatlı su kaynakları, dünyadaki toplam suyun yaklaşık yüzde birin 1/700`ü olan 93 100 kilometre küpünü (22 300 mil küp)oluşturur. Bu bakımdan bizlerde Bursa olarak suyumuzu tarımda veya başka alanlarda en iyi şekilde kullanmak zorundayız. Bu gerçekler karşısında idaremiz; 2012 yılı içerisinde programında yer alan 25 Sulama Tesisinden 18 tanesini tamamlamıştır. Çalışma takvimi 2013 yılında sona erecek ve yapımı devam eden 7 tesis ile birlikte 12 bin 243 dekar tarım arazisine sulama hizmeti ulaştırılmış olacaktır. Tarımsal Sulama Tesislerimizde kullanılan Membran kaplama teknolojisinin başarısı, ilimiz sınırlarını aşarak tüm ülkeye örnek olmuştur. 2013 yılı Yatırım Programımız kapsamında da, 2012 yılından devam eden tesislere ilave olarak 7 adet Basınçlı Sulama Tesisi ve 5 adet Gölet olmak üzere tarımın hizmetine toplam 12 yeni tesis kazandırılmış olacaktır\" açıklamasında bulundu. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir