• DOLAR 32.388
  • EURO 35.088
  • ALTIN 2326.612
  • ...
Mecliste grubu bulunan 4 partiden Ermenistan’ın Azerbaycan saldırısına ortak kınama
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TBMM Başkanvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Genel Kurulda, 4 partinin ortak bildirisini okudu. Bildiride Ermenistan’ın hatalı bir yolda olduğu, hak ve hukuku hiçe sayan bu davranışı karşısında uluslararası toplumu gereken tepkiyi göstermeye davet edildi.

“Ermenistan, BM Güvenlik Konseyi ve AGİT kararlarına uymalı ve işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çekilmelidir.” denilen bildiride, Yukarı Karabağ ihtilafının, Azerbaycan'ın uluslararası tanınmış sınırları ve toprak bütünlüğü çerçevesinde barışçı yollarla çözülmesine olan desteğinin tekrarlandığı belirtildi.

Azerbaycan toprağı Yukarı Karabağ ve çevresindeki bölgeleri yıllardan beri işgal altında tutan Ermenistan'ın, bilinen saldırgan tutumuna yeni bir örnek teşkil eden bu saldırılar, Güney Kafkasya’da kalıcı barış ve istikrarın önündeki en büyük engel olduğu vurgulanan açıklamada, Türkiye, bundan sonra da tüm imkanlarıyla toprak bütünlüğünü yeniden tesis etme çabalarında Azerbaycan’ın yanında yer almaya devam edeceğinin altı çizildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir