• DOLAR 32.573
  • EURO 34.882
  • ALTIN 2432.09
  • ...
Bingöl hayırlı işlerde hep en öndedir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİNGÖL - Memur Sen`in Türkiye genelinde başlattığı \"Başörtüsüne Özgürlük İçin 10 Milyon İmza\" kampanyasının Bingöl ayağında şuana kadar 40 bin imza toplandı.


Eğitim Bir-Sen Bingöl şube başkanı Yunus Kava, Sendika olarak temel hak ve özgürlüklerin tam anlamıyla sağlanması, din ve vicdan hürriyetinin en geniş şekilde yaşanabilmesi için birçok eylem ve etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.


Kava, \"Savunduğumuz değer ve ilkelere yönelik dayatmaların da her zaman karşısında durduk. Çalışmalarımıza, milletimizi de dâhil ederek kampanya başlattık. Bu desteklerle kısa sürede Türkiye gelenlinde 10 milyon imzayı bulacağımıza inanıyorum\" dedi.


Bingöl`de`10 milyon imza kampanyasının` başlattıklarını kaydeden Kava, \"Şuan Türkiye`nin 81 ilinde stantlarımız açıldı. Bütün duyarlı STK`larımızla birlikte imza kampanyamızı sürdürüyoruz. Bingöl`de ilk başladığımızda hedef 50 bin olarak belirledik. Şuan hızlı bir şekilde hedefimize doğru gidiyoruz. Şuan itibarıyla 40 bin imza topladık. Bingöl ilimiz muhafazakâr ve dindar kişiliğiyle tanınıyor. Gerçekten bugüne kadar ve her zaman üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. Daha önce 1982 darbe anayasasına en fazla hayır diyen bir ilimizdir. Yine referandumda da en fazla oy çıkan ve özgürlükler adına en önde olan ildir. Biz bu imza kampanyasında da Bingöllümüzün gereken hassasiyeti gösterdiğini gördük. Bu konuda da Allahın izniyle rekor kırmayı düşünüyoruz\" dedi.


Vatandaşların kampanyaya büyük destek verdiğini kaydeden Kava, Kampanyaya destek verenlere teşekkür ederek desteklerinin devamını beklediklerini ifade etti. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir