• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Teknolojik gelişmeler iletişimi azaltıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞIRNAK - Sürekli gelişen teknoloji, birçok kolaylığın yanında sosyal hayatı da olumsuz etkiliyor. Aile içindeki iletişimi ve muhabbeti bitirdiği belirtilen TV`lerden sonra şimdi de son model telefon cihazları adeta karşılıklı iletişimi öldürüyor.

Özellikle telefon cihazlarındaki farklı özellikler, karşısındakinden çok insanı kendisine çekiyor. Bu durum birçok şikayeti de beraberinde getiriyor.

Teknolojinin bu yöndeki zararını dile getiren vatandaşlardan Veysel Akyel, \"Artık misafirliğe gidemiyoruz. Bir ortam da oturduğumuz zaman arkadaşlarımız hemen telefonlarına el atıyorlar. Bu da sosyal yaşantıya büyük ölçüde zarar veriyor. Mesela arkadaşlarımı yemeğe davet ettim, yemekten sonra hemen telefonlarına el attılar ve bir nevi çağırdığıma pişman oldum. Çünkü Allah rızası için ağzımızdan bir kelime çıkmadı. Sadece teknolojik şeylerle uğraşıyorlardı. Ben de bu durumdan çok rahatsız oldum. Eminim ki benim gibi nice insanlar da rahatsız oluyorlar. İnsanların bu konu hakkında konusunda aile bireylerinin bilinçlendirilmesini istiyorum\" dedi. (Muhammed Müldür - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir