• DOLAR 32.587
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2508.534
  • ...
Diyarbakır Bağlar Belediyesi, “Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği” sınavı açtı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

400 binden fazla nüfusu ile 36 ilden büyük ve Diyarbakır’ın en büyük ilçesi ünvanına sahip ilçesi Bağlar’da, belediye tarihinde bir ilk yaşandı. Bugüne kadar hiç yapılmayan görevde yükselme yani birim müdürlüğü sınavı ilk kez hayata geçirilerek şeffaflık örneği sergilendi.

Bu karar, görevde yükselme bekleyen kurum personeli arasında sevinçle karşılanırken Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın 2 Temmuz 2020 tarih ve 31173 sayılı resmî gazetede yayınlanan Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri personelinin “Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair” yönetmeliği gereği açılan kadrolara katılma şartını taşıyan personeller, sınav için başvuruda bulundu.

Sınav 15 birim müdürlüğünü kapsıyor

Başvuruların sona erdiği sınav, imar ve şehircilik, muhtarlıklar, kadın ve aile hizmetleri, hukuk işleri, bilgi işlem, ruhsat ve denetim, teftiş kurulu, yapı kontrol, temizlik işleri, fen işleri, park ve bahçeler, destek hizmetleri, makine ikmal bakım ve onarım, plan ve proje, sağlık işleri müdürlükleri ile bazı kadroları kapsadı.

Daha önce belediye bünyesinde böyle bir uygulama olmadığını belirten Başkan Beyoğlu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın resmi gazetede yayınlanan yönetmeliğine ilişkin kriterleri taşıyan kurum personelimizin katılma hakkı kazandığı sınavı şeffaf bir şekilde gerçekleştirdik.” dedi.

Daha önce uygulanmayan görevde yükselme sınavını açarak bir ilke imza attıklarını belirten Başkan Beyoğlu, “Temel hak olan bu sınav, bugüne kadar belediyemizde uygulanmamış. Bunu yapmak bize nasip oldu. Şeffaflık ve hakkaniyet ölçüleri adına gerekli özeni gösterdik. Herkes arasında memnuniyet yarattı. Bundan sonra da tüm uygulamalarımızı yasal haklar ve adil ölçüler çerçevesinde yerine getireceğiz.” diye konuştu.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir