• DOLAR 32.558
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2429.766
  • ...
Moro İslami Kurtuluş Cephesi: Temel Önceliği Eğitim
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Moro İslami Kurtuluş Cephesi (MILF) lideri Hacı Murat İbrahim, İslam`ın emrettiği gibi asla sivillere dokunmadıklarını, 40 yılık mücadelelerinde kadın ve çocukları öldürmediklerini söyledi.

İHH İnsani Yardım Vakfı`nın İstanbul`daki genel merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen İbrahim, Filipinler`in anlaşmaya uyması halinde kuvvetleri silahsızlandıracaklarını söyledi.

1968`de Filipinler ordusu için savaşmalarına rağmen devletin radikal Hristiyanların etkisiyle kendilerine karşı etnik temizlik başlattığını ifade eden İbrahim, kendilerini radikal terörist ilan ederek hiç bir anlaşmaya oturmadığını söyledi.

İbrahim, şu ifadeleri kullandı:

"İslami kurallara ve evrensel insan haklarına göre hareket ettik böylelikle bize terörist diyenleri haksız çıkardık. Hep birlikte bu savaş psikolojisini geride bırakmak için gerekli adımları atacağız. Bangso Moro`da Filipin hükümetine karşı savaşan küçük gruplar var ancak biz onlara da barış sürecine inanmalarını söylüyoruz."

Savaş sırasında bazı medreseler kurduklarını fakat bunların eğitim ihtiyacını karşılamadığını belirten İbrahim, barış sürecinde temel önceliklerinin eğitim olacağını söyledi.

İbrahim, barış anlaşması çerçevesinde kendi kanun ve anayasalarını oluşturacaklarını kaydetti.

dünya bülteni

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir