• DOLAR 32.328
  • EURO 35.096
  • ALTIN 2282.344
  • ...
Ermenistan’nın ‘düşürdüm’ dediği Azerbaycan İHA’ları ‘sahte’ çıktı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gerilim sürerken; Erivan yönetiminin, “Düşürdüm' dediği Azerbaycan'a ait İHA fotoğrafları ‘sahte' çıktı.

Azernews'in haberine göre, Ermenistan tarafından internet ortamında çevrimiçi yayınlanan İHA fotoğraflarının 2014 yılında Afganistan'da çekildiği ve photoshop programı yardımıyla üzerinde oynanarak, Azerbaycan İHA'sı olarak servis edildiği dikkat çekti.

Bakanlık ayrıca vatandaşlardan doğrulanmamış bilgilere inanmamalarını veya bu bilgileri paylaşmamalarını ve yalnızca resmi olarak yayılan bilgileri takip etmelerini istedi.

Dargahli, Ermeni Savunma Bakanlığı'nın, Ermeni silahlı kuvvetlerinin bir Azerbaycan tankını vurduğu iddiasını da yalanladı.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, “Ermenistan'nın tank vurma haberi yanlış bilgidir. Azerbaycan ordusunun tüm tankları hizmet veriyor. Azerbaycan silahlı kuvvetlerinin zırhlı araçları ön cephede değil. Azerbaycan tankları, Ermeni silahlı kuvvetlerinin silahlarının erişemeyeceği bir yerdedir.” denildi.

Öte yandan Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, bu sabah Azerbaycan – Ermenistan sınırında bulunan Tovuz bölgesinde Ermeni Ordusu'na ait bir insansız hava aracını (İHA) düşürdü.

TimeTürk

Bu haberler de ilginizi çekebilir