• DOLAR 32.487
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2431.709
  • ...
Türkiye, içinde bulunduğu bölgenin kilit ülkesi olmaya aday
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İZMİR - İzmir Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından düzenlenen seminerler dizisi, Prof. Dr. Canan Balkır`ın sunumu ile devam etti. \"Avrupa Birliği ve Türkiye ilişkilerinin geleceği\" başlıklı sunumunda önemli konulara değinen Prof. Dr. Canan Balkır, uzun yıllardır uyum kriterlerini yerine getirme çabası içinde olan Türkiye`de artık günlük hayatta AB standartlarının yaşandığını söyledi.

 

Türkiye-AB ilişkilerinde Kıbrıs`ın çok ciddi bir sorun teşkil ettiğini de ifade eden Balkır, Türkiye`nin bölgesi için önemini \"İstikrarlı ve onurlu bir şekilde AB katılım sürecini devam ettiren Türkiye, içinde bulunduğu bölgenin kilit ülkesi olmaya aday\" sözleri ile dile getirdi.

 

Prof. Dr. Balkır, sunumunun ardından başta İİBF Dekanı Prof. Dr. Sabri Tekir olmak üzere akademisyenler ile sohbet etti ve soruları yanıtladı. Siyasal ve ekonomik konularda Avrupa`da akademisyenlerin daha aktif olarak söz sahibi olduklarını belirten Balkır, \"Türkiye`de akademisyenler, Avrupa`daki meslektaşlarının aksine, siyasal ve ekonomik tıkanıklıkların önünü açmada yeteri kadar aktif değil\" dedi. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir