• DOLAR 32.372
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.233
  • ...
Gaziantep Valisi Gül: “15 Temmuz milletin zaferidir, bu süreci sulandırmayacağız”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü nedeniyle Türkiye genelinde olduğu gibi, Gaziantep'te de bir program düzenlendi.

Gaziantep 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda yeni tip Coronavirus (Covid-19) pandemisi tedbirleri altında düzenlenen programa katılanlar, maske takarak sosyal mesafe kuralına da uydu. Pandemiden dolayı sınırlı sayıda katılımcı ve vatandaşın katıldığı programda, sıkı virüs tedbirleri alındı.

Programa gelen vatandaşlar, akşam namazı ezanın okunmasının ardından meydanda sosyal mesafe ve maske kuralına uyarak Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın imamlığında akşam namazını cemaatle kıldı.

Namazın ardından program Ülgen Konukoğlu Camii İmam Hatibi Hafız Musa Bilir'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programda bir konuşma yapan Gaziantep Valisi Davut Gül, 15 Temmuz gecesi kahraman milletin, bu ülkeyi uçurumun kenarından aldığını vurguladı.

“Şimdi 15 Temmuz’u daha iyi anlayabiliyoruz”

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçtiğini anımsatan Gül, “15 Temmuzlarda iki duyguyu bir arada yaşıyoruz. Hem anma ve acılarımız var. 251 şehidimiz, gazilerimiz var. Aynı zamanda da sevincimiz, kutlamamız var. Bu millet, Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve cesaretiyle, milletimizin ferasetiyle bu devleti uçurumun kenarından aldı. 15 Temmuz’un üzerinden 4 sene geçti. Şimdi 15 Temmuz’u daha iyi anlayabiliyoruz. Libya'da, Mısır'da, Suriye'de ve Irak'ta olanlara baktığımızda, bu milletin ferasetini gördüğümüzde bir kere daha iyi anlıyoruz.” dedi.

“Sokaklara çıkan herkes şehit ve gazi olmak için sokağa çıktı”

FETÖ’nün darbe girişimiyle Türkiye’yi bölmek istendiğine dikkat çeken Gül, “Silahlı kuvvetlerin içerisinde bir hain grup FETÖ mensubu darbe yapmak istedi. Bu milleti ve devleti bölmek istedi. Bu devleti işgal etmek istedi. Ama bu milletle beraber ordumuzun çok önemli bir kısmı bu darbecilere karşı durdu. Sayın Cumhurbaşkanımızın, başkomutanımızın emri altında bu mücadeleyi yaptı. Milletimiz, siyasi partilerimiz, bütün farklılıklarını bir tarafa bırakarak herkes meydanları doldurdu. Herkes şehadete, gaziliğe koştu. 2 bin 300 civarında gazimiz var. Ama bana göre 80 milyonun üzerinde gazimiz var. Sokaklara çıkan herkes şehit ve gazi olmak için sokağa çıktı. Şehitlik de gazilik de bir nasip işidir. Bazılarına nasip oldu, bazılarına olmadı. Ama milletimizin yüzde 99’u aynı duygularla bu sokakları doldurdu. Dosta düşmana şunu gösterdik. Şartlar, tehlike değişse de görev geldiğinde göreve ihtiyaç duyulduğunda 7'den 70'e herkesin bu millet ve devlet için canını seve seve vereceğini gördük.” ifadelerini kullandı.

“Bu süreci sulandırmayacağız”

FETÖ ile mücadeleyi sulandırmayacaklarını belirten Gül, şunları kaydetti:

“4 yıldır FETÖ, darbecilerle ve ihanet şebekesi ile ilgili her şeyi konuştuk. Özeti ne darbe yapmak isteyenlerin ne de mücadele yapmak isteyenlerin amacı değişti. O gün FETÖ darbe yapmak istedi, bu ülkeyi bölmek istedi. Yarın başka bir terör örgütü aynısını yapabilir. Bu memlekette 5 bin yıldır birçok ihanet şebekesi, birçok ihaneti bu millete yapmak istedi. Ama milletimizin feraseti hep dik durdu. Milletin mücadelesi hep sağlam bir şekilde durdu. Ne mücadele edenler bundan vazgeçecek ne de iç ve dış düşmanlar, iç ve dış hain şebekeleri bundan vazgeçecekler. Bizlere düşen görev dimdik ayakta durmaktır. Daha güçlü durmaktır. FETÖ'nün amacı nasıl bu ülkeyi bölmek ve zayıflatmak ise, biz bu ülkeyi güçlendirmek, bu mücadeleyi güçlü tutmak için el ele verip mücadele edeceğiz. Bu süreci sulandırmayacağız.” diye konuştu.

“Kardeşlik hukukumuzu daha çok arttıracağız”

Gül, “Devlet aklıyla FETÖ'nün yapmak istediği, FETÖ'nün ve benzeri terör örgütlerinin yapmak istediği amaca hizmet etmeyeceğiz. Saflarımızı daha çok sıklaştıracağız. Birbirimizi daha çok seveceğiz. Kardeşlik hukukumuzu daha çok arttıracağız. Hep birlikte Türkiye, Gaziantep olacağız. İnşallah, Allah bu günlerden daha güzel günleri bizlere yaşatacak. 4 yıl önceki darbe teşebbüsünü bir daha yaşatmayacak. Yaşatırsa el ele verip, bunu bertaraf edeceğiz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat ve afiyetler diliyorum.” şeklinde konuştu.

15 Temmuz'un halkın zaferi olduğunu belirten Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin de 15 Temmuz’un ezanları susturan darbelerden, darbeleri susturan selâların okunduğu gece olduğunu ifade etti.

“15 Temmuz bizim için önemli bir gece ve gündür”

Şahin, “15 Temmuz, bir Malazgirt’tir. 15 Temmuz, Fatih'in İstanbul'u fethinin önemli bir günüdür. 15 Temmuz, kurtuluş mücadelemiz olan Çanakkale günüdür. 15 Temmuz, en fazla gazi şehrin ve 25 Aralık’ı yaşayan gazinin torunlarının anladığı gündür. Çünkü 15 Temmuz’a baktığınızda, ölümü öldürenlerin, gazi şehrin torunlarının en iyi bu geceyi anladığı gündür. 15 Temmuz, bizim için önemli bir gece ve gündür. 15 Temmuz ‘Yeter söz de karar da milletindir’ diyenlerin günüdür. 15 Temmuz, bu manada derslerin alınacağı gündür. 15 Temmuz, bize çok önemli bir mesaj vermiştir. Özellikle gazi şehrin torunları yüzüncü yıla giderken istiklal, istikbal ve milli mücadele için ne kadar büyük acıları yaşadığını bilen bir millettir. Gazi şehir, çok özel bir şehirdir.  15 Temmuz, büyük bir kırılma noktasıdır. O gece darbelerle selaları durduranlara karşı, selalarla darbeler durdurulmuştur. O gece dua ordularımızla darbeler durdurulmuştur. Bu geceden alınacak çok önemli ders vardır.” dedi.

Programda Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ile Oğuzeli Belediye Başkanı Mehmet Sait Kılıç’da birer konuşma yaptı.

Açılış konuşmalarının ardından meydana gelen vatandaşlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın telekonferans sistemi ile yaptığı konuşmayı dinledi.

Gaziantep İl Müftüsü Dr. Hüseyin Hazırlar’ın yaptığı duanın ardından ise, programın ikinci bölümüne geçildi.

Programa, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Gür, askerî erkan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir