• DOLAR 32.43
  • EURO 35.1
  • ALTIN 2324.71
  • ...
Erdoğan: “Bu milletin daha söyleyecek çok sözü, hayatta geçirecek çok projesi var”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz hain darbe girişiminde, vatandaşların hiçbir mecburiyeti olmadan, tamamen kendi inisiyatifleriyle harekete geçtiğini vurgulayan Erdoğan, hesap yapanların, heveslerinin kursaklarında kaldığını söyledi.

Erdoğan, “15 Temmuz'da, milletimizin her bir ferdi ezanı, bayrağı, özgürlüğü ve geleceği için yenilmez birer kahramana dönüşebileceğini ispatlamıştır.  Ezanımızı susturmak, bayrağımızı indirmek, milli iradeyi ayaklar altına almak isteyenleri şanlı direnişle hüsrana uğrattık.” diye konuştu.

“15 Temmuz, sıradan bir darbeyi bastırma hikayesi değil”

“15 Temmuz'u anlamak için darbecilerin başarılı olmaları halinde ülkemizi ve milletimizi nereye sürüklemek istediklerini kavramak gerekir.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Milletimiz, eşsiz irfanıyla darbenin ilk saatinden itibaren tüm gerçekleri görmüş ve hemen harekete geçmiştir. Kadınıyla erkeğiyle her kesimden insanıyla Türk milleti ülkesinin sahipsiz olmadığını göstermiştir. Bin yıldır hep süregeldiği gibi bugün de yerin üstünde yaşayanları ve yerin altındaki şehitleriyle Türkiye'nin sahibinin bu aziz millet olduğu bir kez daha teyit edilmiştir. 15 Temmuz'u anlamak için bu topraklardaki bin yıllık mücadeleye bakmak gerek. 15 Temmuz, sıradan bir darbeyi bastırma hikayesi değil. Milletimiz o gece hiçbir mecburiyeti olmadan, hiçbir karşılık beklemeden tamamen kendi inisiyatifiyle harekete geçmiştir. Tekbirler, salalar eşliğinde kıyama kalkan milletimiz, vatanın özgürlüğüne sahip çıkarak hainleri tepelerken, kendisi üzerinde hesap yapanların hevesini kursaklarında bırakmıştır.”

“Bu milletin daha söyleyecek çok sözü, hayata geçirecek çok projesi var”

Bir asır önce vatan topraklarının dörtte üçünü kaybederek Cumhuriyet'i kuran milletin, 15 Temmuz'da bir daha aynı felakete müsaade etmeyeceğini ilan ettiğinin altını çizen Erdoğan, bu darbe girişimi milleti yıldırmak bir yana azmini daha da kamçıladığını vurguladı.

Erdoğan, “Üzerimize çöken o kara gecede, ülkemizi yükseltmek için daha çok çalışmamız gerektiğini gördük. Biliyoruz ki Türkiye 83 milyon vatandaşı ve 81 vilayetiyle güzeldir. Biliyoruz ki Türkiye birliğiyle, beraberliğiyle güzeldir. Kimsenin bunu bozmasına izin vermeyeceğiz. Ayasofya'da susturulan ezanı nasıl 86 yıl sonra yeniden semaya yükselttiysek, nasıl bayrağımızı her defasında daha yükseğe astıysak, terör örgütünün saldırılarını da aynı şekilde bertaraf etmekte kararlıyız. Ağaç bahanesinin ardına sığınanlar da çukurlarda bölücülük yapanlar da sınırlarımızı kuşatmaya kalkanlar da bu akıbetten kurtulamamıştır. Teslim almak için darbe girişimi dahil her yola başvuranlara, Türkiye'nin silkinip asırlık uykusundan uyanan bir dev gibi yeniden ayağa kalkışı karşısında şaşkınlığa uğrayanlara diyoruz ki, daha bitmedi. Bu milletin daha söyleyecek çok sözü, hayata geçirecek çok projesi var. Çünkü bu millet yüreği ve bileği güçlü olmanın yanında, arkasında ancak gönül gözü açık olanların fark edebileceği dua ordusu olan bir millettir. İslam'la müşerref olarak bu duayı aldık. Ayak bastığımız her yerde mazlumların ve mağdurların yanında durarak bu duayı aldık. İstanbul'u fethederek bu duayı aldık.” açıklamasında bulundu. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir