• DOLAR 32.591
  • EURO 34.782
  • ALTIN 2505.43
  • ...
Batman Valisi Şahin: "O gece en büyük direnişlerden biri yaşanmıştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi Merkez Külliyesi içinde yapımı tamamlanan mescidin açılışı için tören düzenlendi. Törene; Batman Valisi Hulusi Şahin, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Garnizon Komutanı Hava Albay İhsan Kaplan, İl Emniyet Müdürü Köroğlu Kıraç, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay İsa Çakmak, il protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Vali Hulusi Şahin, “Darbe girişiminin üzerinden dört yıl geçti. Birilerinin bunu romanlaştırarak anlatsaydı inanmaz çok abartmışlar derdik. En çılgın senaristin bile hafzalasının almayacağı ihanetin, felaketin senaryosunu hazırlamışlar. O menfur gece 16 Temmuz sabahına döndüğünde artık bir zafer sabahına uyandığımız gün oldu ve bütün dünyanın parmağını ısırdığı bir büyük demokrasi zaferini Türk milleti dünyaya ilan etmişti. O gece en büyük direnişlerden biri yaşanmıştı.” şeklinde konuştu.

Vali Şahin’in ardından konuşma yapan Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, FETÖ'nün kanlı 15 Temmuz darbe girişiminin tarihe geçmiş en uzun ihanet gecesi olduğunu söyledi.

O karanlık gecenin ilk günkü gibi hafızalarda yer aldığını belirten Rektör Durmuş, şunları söyledi: “15 Temmuz gecesi milleti koruması gereken namlular aziz milletimize çevrildi. Gözü dönmüş teröristler hedef gözetmeksizin bebek, çocuk, genç, yaşlı, hamile demeden katlettiler. O karanlık gecede 251 vatan evladını gözlerini kırpmadan şehit ettiler, binlercesini yaraladılar. 15 Temmuz gecesi Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı Laz’ı, Çerkez’i tek yürek oldu. Bu millet ülkenin bekasına, istiklal ve istikbaline kastedenlere, ülkenin egemenliğine halel getirmeye çalışanlara, ülkenin geleceğine, birlik ve beraberliğine göz diken bu memleketin, suyunu içen, ekmeğini yiyen okyanus ötesine beyinlerini kiralayan o hainlere geçit vermedi.”

83 milyonun tek yürek olduğunu anımsatan Rektör Durmuş, “15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milyonlar meydanlara indi. Savaş uçaklarına levye ile karşılık veren, hayatında ilk kez tankla tanışıp tank şoförü olan, tanklardan, helikopterlerden açılan ateşe göğsünü siper eden bu millet kendi iradesine kasteden hainlere dünyaya ibret olacak bir ders verdi.” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından mescidin açılışı gerçekleştirildi, ardından mevlid okundu ve öğlen namazı kılındı. Ardından 15 Temmuz darbe girişimi gecesini anlatan fotoğraf sergisinin açılışı gerçekleştirildi.(İLKHA)













Bu haberler de ilginizi çekebilir