• DOLAR 32.375
  • EURO 35.365
  • ALTIN 2323.92
  • ...
Diyarbakır’da 15 Temmuz şehitleri kabirleri başında anıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

15 Temmuz gecesi Ankara Gölbaşı’nda yer alan Polis Özel Harekât Daire Başkanlığına yapılan bombalı saldırıda şehit edilen Halit Gülser’in Dicle ilçesi Pekmezciler köyündeki kabrini ziyaret eden Karaloğu daha sonra Ergani ilçesinde 15 Temmuz gecesi şehit düşen Askeri Çoban’ın kabrini ziyaret ederek dua etti.

15 Temmuz gecesinde vatandaşların Cumhurbaşkanının çağrısına kulak verip, hainlere geçit vermediğini belirten Karaloğlu, “15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen hain darbe girişiminin bugün 4’üncü yıl dönümü. O gece milletimiz, Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla sokaklara indi ve bu hainlere geçit vermedi. O gece 251 vatandaşımız vatan, millet, bayrak, din, kitap ve mukaddesatımız için şehit oldular. Rabbim o gece şehit olan 251 vatandaşımıza ve bu toprakları bize vatan kılan bütün şehitlerimize rahmet etsin.” dedi.

“Diyarbakır ilimizde de o gece şehit olan 3 kardeşimiz var”

Türkiye’nin birçok kentinde olduğu gibi Diyarbakır ilinde de 15 Temmuz gecesi 3 kişinin şehid olduğunu hatırlatan belirten Karaloğlu, “Diyarbakır ilimizde de şehitlerimiz vardı elbette. 3 tane şehidimiz var. Bugün ikisinin kabrini ziyaret ettik. Bir tanesi genç polis memur kardeşimizdi. Bu kardeşimiz, Türk Polis Teşkilatının en seçkin birliği olan Polis Özel Harekât birliğinde görevliydi. Ankara Gölbaşı’nda uçakların bombalaması sonucu şehit oldu. Diğer ziyaret ettiğimiz şehidimiz Askeri Çoban kardeşimizdi. Askeri Çoban kardeşimiz İstanbul’da işinde ve gücünde olan bir kardeşimizdi. Ancak o hain gecede o da Cumhurbaşkanımızın çağrısına uyup, sokağa çıktı ve maalesef hainler onu da şehit etti.  Rabbim bütün şehitlerimize rahmetiyle muamele eylesin. Bizleri onların şefaatine nail eylesin.” temennisinde bulundu.

“Hiçbir ihanete ve hainliğe geçit vermeyeceğiz”

Hainlik ve ihanet yapacak her kesime geçit vermeyeceklerini vurgulayan Karaloğlu, “251 şehidimiz var ancak unutmamak gerekir ki 83 milyon da şahidimiz var. Diyarbakır ilimiz de şahit ki bu hainlere ismi ne olursa olsun alfabede hangi harfi kullanırlarsa kullansınlar hiçbir ihanete ve hainliğe geçit vermeyeceğiz.” şeklinde konuştu. (İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir