• DOLAR 32.591
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2492.31
  • ...
Esnaf ve vatandaşlardan 'orantısız güç kullanan polis'e tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

"Kaçak cep telefonu" ihbarı yapıldığı iddiasıyla Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polislerin esnafa orantısız güç kullandığını ve direnen çok sayıda kişinin de gözaltına aldığını söyleyen esnaf, polisin tavrından şikâyetçi olduklarını söyledi.

Gülistan Caddesinde bulunan bir cep telefonu mağazasını basan polis ile esnaf arasında arbede yaşandı. Gülistan Caddesinin tanınmış esnaflarından Nurettin Teymur, durumu öğrenmek ve yatıştırmak için polislerle her ne kadar diyaloga girmeye çalışsalar da polisin tavrının sert ve orantısız olduğunu belirterek polisin tavrının kabul edilemez olduğunu söyledi.

Polisin en ufak bir diyalogu kabul etmediğini söyleyen Nurettin Teymur, “En ufak bir diyaloga dahi müsaade etmediler. Nedir? Neyin nesidir? Durum neyden ibaret? Mesele ne? Diyalogla meseleyi çözmeye çalışırken, tek dedikleri uzaklaşın buradan, gidin buradan.  Dedikleri başka bir şey yok. Anlatmasını bilmiyorlar. Halka nasıl yaklaşacaklarını bilmiyorlar. Biber gazı sıktılar. Milleti darp ettiler. Kargaşanın ötesinde bir şey yaptıkları yok.  Polisin yaptığı zulümdür, kabul edilecek bir şey değil. Bizlerde Gülistan Caddesi esnafı olarak yapılan bu muameleden dolayı şikâyetçiyiz.” dedi. 

“Bizi darp edip dışarı attılar”

Gülistan caddesi esnaflarından Ali Demir de polisin sert müdahalesine tepki gösterdiklerini, polislerin kasıtlı arbede çıkarıp vatandaşı kışkırttığını söyledi. Demir konuşmasında, "Cep telefon ve aksesuar mağazasına 8-10 maskeli siviller girdi. Bağırarak çağırarak içeri girdiler. Kim olduklarını sorunca, 'polisiz arama yapacağız' dediler. Arama emrinizi görebilir miyim dedim. Ne polis kimliklerini ne de arama emirlerini göstermediler. Bizi darp edip dışarı attılar. Esnaf komşularımız da polisin bu zulmünü gördü ve kabul etmeyip tepki gösterdi. Bu sefer esnafın tümüne saldırarak darp ettiler. Bu polisler soruşturulsun kesin bunların sicilinde FETÖ ile bir bağlantılarının olduğu görülecektir. Gülistan Caddesinin esnafı tümü şahittir, burada herkese saldırdılar. Vatandaşlar olarak bu polislerden şikâyetçiyiz.” diye konuştu.

“Kadın demeden hakaret ettiler”

Polisin tavrına tepki gösteren çevredeki vatandaşlardan Arzu Demir ise şu ifadeleri kullandı: “Olayın olduğunu duyunca olay yerine gittik, kadın demeden direk biber gazı sıktılar. Elimizden telefonlarımızı almaya çalıştılar. Kadın demeden hakaret ettiler.”

“Polis uyuşturucu satana müdahale etmiyor”

Bir diğer vatandaş Sultan Demir, “Bize bu zulmü reva gördüler. Gülistan Caddesinde sürekli esrar satılıyor, uyuşturucu satılıyor onlara sesini çıkarmıyorlar. Bizler 15 Temmuz’da meydanlardayken, onlar karakolda kalıp beklemeyi tercih ettiler. Bugün kalkmış devletin gücünü kullanarak bu zulmü bize reva görüyorlar.” ifadelerini kullandı.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir