• DOLAR 32.576
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2426.327
  • ...
Yıkılan köle taciri heykelinin yerinde Black Lives Matter protestocusu yükseliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir ay önce, İngiltere'nin Bristos şehrindeki  Black Lives Matter göstericileri,  17. yüzyılın ünlü köle tüccarlarından Edward Colston'un heykelini devirip Avon Nehri'ne attığında dünya çapında manşetlerde yer aldılar.

ŞEHRİN YENİ YÜZÜ
Şimdi ise kentin meydanının barışçıl bir yüzü var: Bir  Black Lives Matter (Siyahi Hayatlar Önemlidir) protestocusu..

İngiliz sanatçı Marc Quinn, Colston'un bir zamanlar bulunduğu yerde yumruğunu havaya kaldıran siyahi bir kadını kadını tasvir bir heykel inşa etti. 

Quinn, sanat eserini hazırlarken; Bristol sakini  Jen Reid'in geçen ay gösteriden eve dönerken boş kaidenin üzerine tırmanırken görüldüğü bir fotoğrafından esinlendi.

 "İYİ BİR GELECEK UMUDUNUN TASVİRİ"
Quinn, Jen Reid ile temasa geçmesinin ardından siyah reçine kullanarak fotoğraftaki anın gerçek boyutlu bir heykelini üretti. Sanatçı, hekelinin “Jen'in fikir ve deneyimlerinin, geçmişinin, bugününün ve daha iyi bir gelecek umudunun somutllaştırılmasını ve yükselişini” temsil ettiğini söyledi.

 HEYKEL KALICI OLMAYABİLİR
Bununla birlikte,  "Güç Dalgalanması (Jen Reid) 2020" adlı çalışmayı meydana dikmek için sanatçının yetkililerden izin almadığı, bu yüzden heykelin kalıcı olmayacağı düşünülüyor.  Quinn, heykelin satılması durumunda elde edilen geliri, siyah tarihini okul müfredatına dahil edilmesini teşvik eden iki hayır kurumuna beğışlayacağını belirtti.

GEORGE FLOYD’UN NEFES ALAMIYORUM FERYADI TÜM DÜNYADA YANKILANDI
Geçen Mayıs ayında, 46 yaşındaki George Floyd, dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken, bir polisin uzun süre ensesine diziyle basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekipleri tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilirken, olayı gösteren görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.Görüntüler , önce ABD’de sonra dünyada siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını yeniden alevlendirmiş ve pek çok ülkede protestolara neden olmuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir