• DOLAR 32.601
  • EURO 34.835
  • ALTIN 2496.828
  • ...
Genç evlilik mağdurlarından HÜDA PAR Genel Merkezine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mağdur aileleri HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir ile HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Yasin Güzel karşıladı.

Aileler, HÜDA PAR'a, sürecin başından bu yana göstermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederek İstanbul Sözleşmesi'nin bir an önce iptal edilmesi temennisinde bulundular.

"Devlet kendi eliyle bizzat imzaladığı yasa ve sözleşmelerle aile kurumunu dağıtıyor"

Mağdur aileleri dinledikten sonra HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir, "Biz aileyi sağlama bağlamayı hedeflerken, onunla ilgili uğraşırken öbür taraftan devlet kendi eliyle bizzat imzaladığı yasa ve sözleşmelerle aile kurumunu dağıtmaya, parçalamaya ve bölmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Sizin mağduriyetleriniz, eşlerinizin cezaevinde olması da böyle bir basiretsizliğin ve öngörüsüzlüğün sonucudur. Bizim inanç ve örfümüze göre kız veya erkek fark etmez evlenme yaşına geldiği zaman evlenir. Bu noktada elbette yasalar ve mevzuatlar var ama bu yasaların toplumun gerçeklerine, inanç ve örfüne göre düzenlenmesi gerekiyor. Bu noktada maalesef ciddi bir çelişki var." dedi.

"Bu yasaları yapanlar sözde kadını koruma adına yapıyor, ancak eşlerinizi cezaevine atmakla siz kadınları da perişan edip çocuklarınızı sahipsiz bıraktıklarını hiç görmüyorlar "

"Yıllar önce yapılan evliliklerin hesabının bugün sorulması ailenin parçalanmasıdır." diyen Demir, "Bu yasaları yapanlar sözde kadını koruma adına yapıyor, ancak eşlerinizi cezaevine atarken aslında siz kadınları da perişan edip mahvettiklerini, çocuklarınızı sahipsiz bıraktıklarını hiç görmüyorlar. Bu bizi çok ciddi anlamda rahatsız ediyor. Bu konuda HÜDA PAR Kadın Kolları'mızın size yönelik temasları var. Biz bunun çok ötesinde girişimlerde bulunduk. Bu konuyu bizzat Sayın Cumhurbaşkanımıza kendim anlattım. Bu konuyu Adalet Bakanı ve Meclis Başkanı'na kendim götürdüm. Bu konuları defalarca partinin gündem değerlendirmelerinde yazdık. Köşe yazıları yazdık. Hassasiyet gösteren medya kuruluşları bunları sık sık yazıp işliyor. En son Meclis tatile girmeden önce Adalet Bakanı'nın verdiği bir söz vardı: 'Haziran'dan sonra Meclis açılır açılmaz bu konu en birinci sırada gündeme gelecek konu' demişti. Ancak maalesef temmuz da geçiyor ve halen böyle bir çalışma yok." ifadelerini kullandı. 

"Evlenen insanların alınlarına tecavüzcü damgası vurulamaz"

Kendi rızalarıyla evlenen insanlara tecavüzcü damgasının vurulmasının kabul edilecek bir durum olmadığını belirten Demir, konuşmasının devamında şunları söyledi:

Evlenen insanların alınlarına tecavüzcü damgası vurulamaz. Bu size, bize, örfümüze ve aile anlayışına da çok büyük bir hakarettir. Her şeyden önce bu algının da temizlenmesi lazımdır.

Ziyarete gelen ailelerin sözcüsü genç evlilik mağduru Merve Tıraş da özellikle mecliste yer alan partilere sitemlerde bulunarak; "İş yasanın çıkacağı ana gelince herkes birbirini suçluyor." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir