• DOLAR 32.587
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2491.19
  • ...
Dubai`de Binlerce Kişi İslam`ı Seçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DUBAİ - Birleşik Arap Emirlikleri`nin turizm ve finans merkezi Dubai`de İslamı seçenlerin sayısı her gecen gün artıyor. İslami işlerle ilgilenen Bakanlığın açıklamalarına göre, 2012 yılında 4 bin 229 kişi İslam dinini seçtiği ifade edilirken bunların yüze 70`ini bayanların oluşturduğu belirtildi.
 
İslam dinini öğrenmeyi arzulayanlar için birçok dilde kitap yayımlayan Bakanlık ve İslami Bilgi Merkezi, bir yandan konferanslar tertipliyor bir yandan da merak edilen sorulara yanıt vermeleri için bazı kişileri görevlendiriyor.
 
Her yıl daha fazla insanın İslamı seçtiği bu ülkede, İslami bilgilere ulaşılması konusunda büyük bir çalışma yapılıyor. Aynı zamanda, daha önce İslamı seçmiş insanların tanıklığı (şehadeti) öz dillerinde istifadeye sunuluyor.
 
Dünyanın genelinde İslamı seçenlerin sayısında her yıl artış görülürken Müslüman olanların çoğunluğunun Avrupa vatandaşı olduğu belirtildi. Dünyada en fazla İslam dininin yayıldığı belirtilirken İslam`ı seçenlerin yaş ortalamasının 23 olduğu ifade ediliyor.
(Enes Suiçer-İLKHA)
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir