• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
KYK borçları ne zaman silinecek?  280 bin genç icra takibinde!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DOĞRUHABER

Üniversite mezunu gençler hem işsizlikle hem de borçlarla boğuşuyor. Sayıları 5 milyonu bulan genç üniversite yıllarında ihtiyaçtan dolayı almak zorunda kaldığı kredileri ödeyemiyor. 280 bin gencin icra takibinde olduğu belirtilirken gençler kredilerin silinmesini talep ediyor.

BORCUNU ÖDEYEMEYEN GENÇ SAYISI: 5 MİLYON

Geçtiğimiz yıl açıklanan rakamlara göre son 10 yılda öğrenim kredisi borcu olan 5 milyon öğrenci olduğu açıklanmış ve bunlardan borçlarını ödemeyen 279 bin 797 borçlu Hazine ve Maliye Bakanlığına bildirilmiş.

GENÇLERİN YA İŞİ YOK YA DA DÜŞÜK ÜCRETLE ÇALIŞIYOR

Üniversite mezunu gençler, uzun yıllar iş bulamıyor, iş bulanlar ise asgari ücret ya da asgari ücretin biraz üstü ücretlerle çalışıyorlar. O nedenle gençler, aylık ortalama 400 ile 600 TL’lik taksitleri ödemekte zorlanıyorlar.

HÜDA PAR KONUYU GÜNDEME TAŞIMIŞTI

Halkın sorunlarına gündeme getiren HÜDA PAR gençlerin işsizlik ve kredi borçları sorununu da geçtiğimiz günlerde gündeme getirmiş ve sorunun çözülmesi çağrısında bulunmuştu. HÜDA PAR Genel Sekreteri Şehzade Demir konuyla ilgili, "Gençler geleceğe umutla bakmak istiyor" diyerek borçların silinmesi gerektiğini ifade etmişti.  Ayrıca HÜDA PAR Sosyal İşler Başkanlığı da sorunun çözümüyle ilgili bir açıklama yapmış ve dört maddelik çözüm önerisi sunmuştu. Çözüm önerisinde futbol kulüplerinin ve büyük şirketlerin borçlarının silindiği gibi gençlerin de kredi borçlarının silinmesi gerektiği vurgusu yapılmıştı. Açıklamanın devamında haciz işlemlerinin durdurulması gerektiği belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir