• DOLAR 32.508
  • EURO 34.813
  • ALTIN 2490.215
  • ...
Halk meydanlara 'Hak' adına çıktı  15 TEMMUZ DOĞRU OKUNMALI
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mehmet Tahir Özsoy - DOĞRUHABER

ABD destekli FETÖ kalkışmasına direnen Müslüman halk 'Hak' adına emperyalizme meydan okudu. Yüzlerce şehit verilen bu karanlık gecede, kirli emeller Allah'ın yardımı, Müslümanların kendilerini siper etmesiyle engellendi. 15 Temmuz'dan sonraki süreçte İslami yapılara itibarsızlaştırma girişimleri, güvenlik soruşturmaları ve KHK'lar ile Müslümanlar mağdur edilmiş olsa bile 15 Temmuz'un doğru okunması ile bu sorunlar bertaraf edilebilir. 'Hak' adına bedenini tankın önüne siper eden vatandaşların direnişini 'demokrasi mücadelesi'ne indirgeyen anlayışa da yıllardır tepkiler sürerken bu yanlışta ısrar edilmeye de devam ediliyor.

"HALKIN DESTANSI DİRENİŞİ VE SAMİMİ FEDAKÂRLIĞI UNUTULMAMALI"

Konuyla ilgili HÜDA PAR Genel Merkezi'nden de bir açıklama geldi. Darbenin başarıya ulaşamaması için halkın ortaya koyduğu destansı direnişin ve samimi fedakârlığın unutulmaması gerektiğine vurgu yapılan açıklamada,  "15 Temmuz hain darbe teşebbüsünün üzerinden 4 yıl geçti. Yurt içinden yargı, emniyet ve istihbarat başta olmak üzere pek çok kurumdan ve birden çok batılı devletten destek alınmasına rağmen darbenin akim kalması yüce Rabbimizin bize bir lütfudur. Hazırlık süreci 40 yıl süren darbenin başarıya ulaşamaması için halkın ortaya koyduğu destansı direniş ve samimi fedakârlık unutulmamalıdır. " ifadeleri kullanıldı.

"15 TEMMUZ, MEMLEKETİ EMPERYALİZM ADINA TESLİM ALMA TEŞEBBÜSÜYDÜ"

Başta İslami kesimler olmak üzere toplumun neredeyse tamamının sokaklara dökülüp ihanete geçit vermediği belirtilen açıklamanın devamında, "15 Temmuz kalkışması, sadece hükümete karşı değil doğrudan doğruya milletin kendisine yönelen, memleketi emperyalizm adına teslim alma teşebbüsüydü. Bu nedenle başta İslami kesimler olmak üzere toplumun neredeyse tamamı sokaklara dökülüp ihanete geçit vermemiş, emperyalist planlara teslim olmamak için direnmiştir. Vakıa bu iken özellikle 15 Temmuz gecesi olanları seyretmekle yetinen bazı kesimler darbeci zihniyetin kendilerine 'cemaat' ismi vermelerini bahane ederek bütün cemaat ve İslami camiaların tehlikeli olduğu fikrini ısrarla işlemeye devam etmişlerdir. " cümleleri kullanıldı.

"15 TEMMUZ’DA MÜSLÜMAN HALK BİR DEVRİM YAPMIŞTIR"

HÜDA PAR Genel Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada son olarak şunlar kaydedildi:  "15 Temmuz’da Müslüman halk bir devrim yapmıştır. Bu devrimi çaldırmamak en başta hükümetin sorumluluğudur. Darbeler döneminin kapanması ve bir daha hiç kimsenin darbe yapmayı aklından bile geçirmemesi için darbeyi engelleyenlerin ötekileştirilerek darbe teşebbüsüne karşı hiçbir şey yapmayıp halkın devriminden kendine pay çıkarmaya çalışanlara fırsat verilmemelidir. 15 Temmuz’un yıldönümünde canı pahasına darbeyi önleyenleri bir kez daha rahmetle anıyor, emperyalizm adına namluları millete çevirip 251 vatandaşımızı katleden darbecileri ve destekçilerini lanetliyoruz.  Allah, milletimize bir daha böyle acılar yaşatmasın."

15 TEMMUZ GECESİ YAŞANAN BAZI ÖNEMLİ GELİŞMELER…

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN ÖNEMLİ ÇAĞRI

251 kişinin şehit düştüğü 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde FETÖ'nün hain planında olayların merkez üssü Ankara oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı üzerine Ankara ve İstanbul başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir tarafında meydanlara inen halk, canlarını hiçe sayarak tankların üzerine çıktı, namlunun önüne durdu ve hain darbe girişimini bertaraf etti. TSK’ya sızmış FETÖ mensubu ve bu örgütsel faaliyeti destekleyen 8 binin üzerinde askeri personelin, savaş uçakları da dahil 35 uçağın, 3 geminin, 37 helikopterin, 74'ü tank 246 zırhlı aracın ve 4 bine yakın hafif silahın kullanıldığı darbe girişimi Türkiye tarihine kara bir leke olarak düştü.

GİRİŞİMİN MERKEZ ÜSSÜ AKINCI ÜSSÜ

Girişimin yönetim merkezi Akıncı Üssü'nün de bulunduğu başkentte 15 Temmuz 2016'da "kara" bir gece yaşandı. Olayın yaşandığı tarihte Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri olan Fahri Kasırga ile Genelkurmay Başkanlığı yapan Orgeneral Hulusi Akar'ın da aralarında bulunduğu birçok komutan darbecilerce alıkonuldu. Şehrin semalarında alçak uçuş yapan savaş uçakları TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Emniyet ve TÜRKSAT'ı bombaladı. Ayrıca kentin farklı yerlerindeki birçok birlikteki tank ve zırhlı araçlar da kışla dışına çıktı. Ertesi gün öğle saatlerine kadar süren olaylarda vatandaşlar kahramanca direndi.

HALİSDEMİR'E TARİHİ GÖREV

Darbe faaliyetleri için Özel Kuvvetler Grup Komutanı Tuğgeneral Semih Terzi ve beraberindeki ÖKK askerlerini Diyarbakır'dan taşıyan uçak, saat 01.13'te Etimesgut Havalimanı'na indi. Terzi ve ekibi, buradan helikopterlerle Gölbaşı'ndaki ÖKK karargahına hareket etti. Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın, "Sana tarihi bir görev veriyorum. Semih Terzi darbeci bir haindir, vatan ve millet adına Semih Terzi'yi öldür. Bunun sonunda şehadet var. Hakkını helal et." dediği ÖKK'da görevli Astsubay Ömer Halisdemir, ÖKK karargâhına gelen Tuğgeneral Terzi'yi vurarak öldürdü. Ancak Halisdemir de Terzi'nin ekibindeki darbeci askerlerce şehit edildi.

KÜLLİYEYİ HEDEF ALDILAR

Darbeciler günün aydınlanmasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesini hedef aldı. Darbe girişimi içinde yer alan pilotların kullandığı F-16'ların birinden saat 06.19'da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınındaki köprülü kavşak ve otoparka iki bomba atıldı. Burada 15 kişi şehit edildi, 7 kişi yaralandı.

BOĞAZİÇİ VE FATİH SULTAN MEHMET KÖPRÜLERİ TEK TARAFLI TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul'da stratejik bölgeleri hedef alan darbeciler önce şehrin iki yakasını bağlayan Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprülerini saat 22.00 sıralarında tek taraflı trafiğe kapattı. Sosyal medyada Ankara ve İstanbul başta olmak bazı şehirlerde patlama ve silah sesleri duyulduğu haberleri yer aldı. Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım'ın bir televizyon kanalına bağlanarak olayları "kalkışma" diye nitelemesinin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da askeri kalkışmaya tepki gösterdi ve halkı meydanlara davet etti. Bu çağrı Ankara'da olduğu gibi İstanbul'da da karşılık buldu, binlerce halk Atatürk Havalimanına, Boğaziçi Köprüsü'ne akın etti. Köprüyü geçmeye çalışan vatandaşlara darbeci askerlerce ateş açıldı. Tankın da kullanıldığı saldırılarda aralarında polis memurları Münür Alkan, Kemal Tosun, reklamcı Erol Olçok, 16 yaşındaki oğlu Abdullah Tayyip Olçok'un da bulunduğu 34 kişi şehit oldu. Askerler, halkın direnişini kıramadı, sabaha karşı teslim olmak zorunda kaldı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Anadolu Yakası tarafı giriş kısmında ise biri Mehmet Aslan olan 3 sivil şehit oldu.

HALKIN DİRENİŞİ KARŞISINDA HAVALİMANINI TESLİM ETTİLER

Darbeci askerler, Atatürk Havalimanını da ele geçirmek istedi. Havalimanına giriş çıkışlar saat 22.15 itibarıyla kapatıldı. Uçuş kontrol kulesini ele geçiren darbeciler, tüm uçuşları durdurdu. F-16 savaş jetleri ile havalimanı üzerinde alçak uçuş yapılarak yolcu uçaklarının iniş-kalkış yapmaları engellendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla havalimanına gelen binlerce kişinin üzerine ateş açıldı. Pistte bulunan 17 yaşındaki Mahir Ayabak şehit düşerken, onlarca kişi yaralandı. Halkın direnişi karşısında askerler burayı terk etmek zorunda kaldı. Atatürk Havalimanı'nda yaşananlara ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 1 üsteğmen, 3 uzman ve 7 er gözaltına alındı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, saat 03.20'de uçakla Atatürk Havalimanı'na geldi. Erdoğan, kendisini karşılayan kalabalığa "Milletin üzerinde hiçbir güç yoktur. Bu bir ayaklanma, ihanet, vatana ihanet hareketidir. Bunun bedelini çok ağır ödeyecekler." diye seslendi.

'HAK' İÇİN DİRENEN HALK KAZANDI

Dönemin Başbakanı Binali Yıldırım, 16 Temmuz'da saat 12.57'de Çankaya Köşkü'nde yaptığı açıklamayla hain darbe girişiminin bastırıldığını duyurdu. Darbe teşebbüsüne karşı ülkenin her köşesinde gösterilen direniş ve kararlı duruş, önemli bir zafer olarak tarihteki yerini aldı.

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir