• DOLAR 32.572
  • EURO 34.98
  • ALTIN 2426.62
  • ...
Hayır Eli`nden Muhtaçlar Yararına Kermes
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL-Umut Kervanı Platformuna üye olan Hayır Eli Derneği, ilçede bulunan yoksul ve muhtaçlar yararına bir kermes açtı. Giyimin yanı sıra çeşitli ev eşyalarının da bulunduğu kermes halktan büyük ilgi görüyor.
 
Konu ile ilgili bir açıklama yapan Hayır Eli Derneği Başkanı Adem Yalçın, bu kermesi muhtaç ve yoksul aileler için düzenlediklerini belirterek muhtaç olup, yardım isteyemeyen ailelere buradan gelen maddi gelirle onlarca ailenin ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını belirtti. Yalçın, "Buraya gelen muhtaçları giydirip ihtiyaçları olan malzemeleri de veriyoruz. Fakat buraya gelemeyip de derneğimizin tespit ettiği onlarca aileye de yardımları kendi evlerine götürerek ulaştırıyoruz." dedi.
 
Aynı zamanda onlarca Suriyeli mülteci tespit ettiklerini bunun yanında Kosovalı, Çeçenistanlı ve Doğu Türkistanlı Müslümanlara da yardım ulaştırdıklarını aktaran Yalçın. `Şu anda buradan elde ettiğimiz gelirlerle üç tane Suriyeli aileye ev tutup ev eşyaları aldık, bunlardan bir aile vardı ki gerçekten yüreğimizi dağladı. Onları gördüğümüz zaman yedi kişiye sadece bir yatak düştüğünü gördük diğerlerinin ise barınacak bir yeri dahi yoktu, bu aileler gibi bir çok muhtaç aileye de buradan gelen gelirlerle ihtiyaçlarını karşılamaya çalışacağız inşallah` şeklinde konuştu.
 
Yalçın konuşmasına şöyle devam etti: "Bu kermeste bulunan bütün malzemeler ilçemizde bulunan esnaflar tarafından muhtaçlar yararına bize verildi. Burada şunu belirtmeliyim ki hangi esnafa gidip böyle bir kermes düzenleyeceğiz dediğimizde bizi geri çevirmeyip yardımda bulundular. Hatta eksilen malzemeler olduğunda aynı esnaflar tekrar bağışta bulunuyorlar, özellikle bu kermese bağışta bulunan bütün esnaflara teşekkür eder Allah rızıklarını artırsın ve karşılığını ebedi mekânda versin, bizim aracılığımızla muhtaçlara yardım ulaştırmak isteyen kardeşlerimiz derneğimizin internet sitesinden ve Umut Kervanı Platformu sitesinden ulaşabilirler."(M.Erkan Yavuz-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir