• DOLAR 32.374
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2325.581
  • ...
Şeyh İkrime Sabri: "Rahmet Kapısı’nın kapatılmasına müsaade etmeyeceğiz"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şeyh İkrime Sabri yaptığı açıklamada, “Biz Müslümanlar, siyonist işgal rejiminin Rahmet Kapısı Namazgâhı’nı kapatma kararına bağlı kalmayacağız. Rahmet Kapısı açık kalacaktır, kapatılmasına izin vermeyeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

Siyonist işgal rejiminin aldığı kararların bir geçerliliği olmadığını belirten Şeyh İkrime Sabri, siyonist işgal rejimine bağlı sözde mahkemelerin Mescidi Aksa üzerinde herhangi bir yetkisinin olmadığının altını çizdi.

Şeyh İkrime Sabri, işgalci rejimin, korona salgınının çıktığı günden bu yana Kudüslülere yönelik tutuklama, saldırma ve uzaklaştırma zulmünü yoğunlaştırdığını ve bu bağlamda Mescidi Aksa üzerindeki egemenliğini de artırmaya çalıştığını belirtti.

Mescidi Aksa’da Müslümanları tasfiye etme politikalarıyla siyonist rejimin, sadece 1 ayda 250 Kudüslüyü Aksa’dan uzaklaştırdığını söyleyen Şeyh İkrime Sabri, işgalcilerin yaptığı baskının, geniş kapsamlı bir kitlesel patlamaya sebep olabileceğini söyledi.

Son günlerde Yahudi yerleşimcilerin Mescidi Aksa'nın doğu yakasında yer alan Rahmet Kapısı Namazgâhı’na yönelik ihlalleri artarken, işgal güçlerinin Filistinlileri Rahmet Kapısı Namazgâhı'ndan uzak tutmaya ve burada namaz kılmalarını engellemeye yönelik girişimleri dikkat çekiyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir