• DOLAR 32.59
  • EURO 34.847
  • ALTIN 2503.067
  • ...
Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili ülkenin kuzeyinde askeri bölge ilan etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batı Afrika ülkesi Fildişi Sahili, ülkenin kuzey kesimini kapsayacak bir askeri bölge kurduklarını ilan etti.

Ülke yönetimi tarafından yapılan açıklamada, silahlı grupların faaliyet göstermesi nedeniyle, özel bir askeri bölge ilan edildiği belirtildi.

Askeri bölgede operasyonlar tek merkezden gerçekleştirilecek. Söz konusu bölgenin, ülkenin kuzeyindeki Burkina Faso sınırında muhtemel saldırıları önleme amacıyla savunma hattı olarak kullanılacağı belirtiliyor.

Fildişi Sahili'nin Burkina Faso sınırında yer alan Kafolo yerleşimi yakınlarındaki bir sınır karakolu 10 Haziran'da saldırıya hedef olmuştu. Saldırıda 12 asker ölürken, iki askerin de kaybolduğu açıklanmıştı.

Söz konusu saldırı, Fildişi Sahili'nde 2016 yılında El Kaide bağlantılı grupların düzenlediği Grand Bassam saldırısından bu yana düzenlenen ilk saldırı olarak kayda geçmişti.

Kafalo saldırısının arkasında, El Kaide'nin Batı Afrika kolu Cemaat Nusret el İslam vel Muslimin'in (CNİM) olduğu tahmin ediliyor.

Batı Afrika'da son dönemde bazı grupların etkinliklerini artırdığı göze çarpıyor.

Bu kapsamda, özellikle El Kaide'nin bölgedeki etkinlik merkezi olarak bilinen Mali'den güney yönüne doğru etkinlik alanlarını artıran cihat yanlısı gruplar, Burkina Faso'nun kuzeyinde yoğun olarak faaliyet gösteriyordu.

Cihat yanlısı grupların Batı Afrika'nın iç kesimlerinden sahil şeridine doğru bir yayılma stratejisi izlediği dikkat çekiyor. Batı Afrika'nın özellikle sahil şeridinde, başta Fransa ve İngiltere olmak üzere Batılı güçlerin çıkar merkezlerinin ve turistik alanların bulunduğu, cihat yanlısı grupların hedefinde bu merkezlerin yer alabileceği tahmin ediliyor.

Kaynak: Mepa News

Bu haberler de ilginizi çekebilir