• DOLAR 32.553
  • EURO 35.494
  • ALTIN 2330.477
  • ...
MAÜ Rektörü Özcoşar’dan 15 Temmuz mesajı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Prof. Dr. Özcoşar yayınladığı mesajında, “Ülkemizin ve milletimizin iradesine, bağımsızlığına ve geleceğine kasteden taşeron örgütün imza attığı 15 Temmuz hain darbe girişiminin dördüncü yıldönümünü idrak ediyoruz. 15 Temmuz darbe girişimi, 2012 yılındaki yargı darbesi ile başlayan, 17-25 Aralık komplosuyla devam eden ihanetler zincirinin son halkasıdır. 15 Temmuz darbe girişimi, daha öncekilerden farklı olarak sadece yönetimi değil toplumun tamamını ele geçirmeyi amaçlayan bir teşebbüstür. Hiçbir darbe veya darbe teşebbüsü sırasında hedef alınmayan TBMM’nin hedef alınma sebebi de budur. Hainlerin o gece yaptıkları bütün planlar, bütün stratejiler, bu ülkenin geleceğini karartmak, millet iradesine pranga vurmak ve toplumu tamamen eline geçirerek istediği şekilde yönetmek üzerine tasarlanmıştı. Ama onlar, Allah’ın da bir hesabı olduğunu unutmuşlardı. O gece Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde ülkesine, iradesine, bağımsızlığına ve geleceğine sahip çıkan ve iradesine vurulmak istenen zincirleri kıran milletimiz karanlık odakların tüm planlarını bozdu. Darbe girişiminin ilk anlarından itibaren milletimiz, tüm farklılıklarını bir tarafa bırakarak, darbecilere karşı yekvücut oldu. Yakın tarihimizin en büyük ihaneti, milletimizin kararlılığı sayesinde akim kaldı.”  dedi.

15 Temmuz'u 16 Temmuz'a bağlayan gecede milletin her kesimden insanıyla milli iradeye olan bağlılığını tüm dünyaya örnek olacak şekilde gösterdiğini kaydeden Özcoşar, “Mehmet Akif’in ‘siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın’ dizeleri, yazıldıktan yaklaşık bir asır sonra gerçek oldu. Bütün dünyaya örnek olacak şekilde darbenin karşısında duran ve kanlı darbe girişimini engelleyen bu millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir. 15 Temmuz ihaneti ve milletimizin bu ihanete verdiği cevap, bizim için nesilden nesile aktarılması gereken kutlu bir emanettir.” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz gecesi milleti için gözlerini kırpmadan hayatlarını feda eden kahramanların asla unutulmayacağını vurgulayan Özcoşar,  şöyle dedi:

“15 Temmuz 2016 gecesi şehit olan 251 kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize sabır dilerken, o gece yaralananlardan tedavisi devam edenlere de acil şifalar diliyorum.” (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir