• DOLAR 32.584
  • EURO 34.918
  • ALTIN 2429.668
  • ...
İngiltere: Kışın yaşanacak ikinci dalga ilkinden daha büyük olabilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Southampton Üniversitesi Hastanesi'nden Prof. Stephen Holgate, insanların kışın kapalı ortamda kalmasıyla birlikte birbirleriyle daha fazla zaman geçirecekleri ve bu durumun virüsün daha hızlı yayılmasına sebep olabileceğini söyledi.

Holgate açıklamasında, “Bu bir tahmin değil, bir olasılık" diyerek ikinci bir dalganın yaşanmasıyla ölüm oranlarının yükselebileceğini ancak hemen önlem alınırsa riskin azaltılabileceğini bildirdi.

İngiltere’de koronavirüs sebebiyle şimdiye dek 45 bini aşkın kişi yaşamını yitirdi.

Tıp Bilimleri Akademisi, virüs salgınının nasıl gelişeceği konusunda 'önemli derecede belirsizlik' olduğunu açıkladı.

Öte yandan İngiltere'de hükümete danışmanlık yapan bilim insanlarından oluşan Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) üyesi Profesör Wendy Barclay, koronavirüsün havada asılı kalan küçük parçacıklarda hayatta kalmaya devam edebileceğini açıkladı. Barclay, Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO geçtiğiniz hafta havadaki ‘aerosol’ (hava asıntısı) partiküllerinin virüsün yayılmasının bir yolu olabileceğini kabul ettiği tutumunu değiştirmesinin ardından bu açıklamayı yaptı.

İngiltere’de yayınlanan The Telegraph gazetesinin haberine göre bu yeni tutum, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın insanları iş yerlerine dönmeye teşvik ederek ekonomiyi canlandırma yönündeki çabalarını baltalayabilir.

Hükümet birkaç aydır insanların evlerinden çalışmalarını talep etmişti. Ancak Başbakan Jonhson, geçtiğimiz cuma günü bir mağazaya yaptığı ziyaret sırasında ilk kez maske ile görüntülenirken, insanların artık iş yerlerine dönmeye başlamalarının oldukça önemli olduğunu söyledi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir