• DOLAR 32.552
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2497.523
  • ...
1 tonluk boğa kurbanı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İnce ağa mevkiinde bir çiftlikte büyük bir özenle yetiştirilen 1 tonluk boğa, aylık 600 liralık yem yiyor.

Kurban Bayramında satışa çıkarılacak olan boğa için sahibi 26 bin Türk lirası istiyor. Rıfkı isimli boğanın boy uzunluğu ise 1 metre 72 santimetre geliyor.

'GÖZÜMÜZ GİBİ BAKTIK'

Besicilik yapan Ramazan Sarıca, boğanın şu anki kilosunun 1 ton olduğunu belirterek, “Boğamızın kilosu şuan 1 ton. Boyu 1 metre 72 santimetre, uzunluğu ise 2 metre 70 santimetre civarında. İstanbul Kemerburgaz’a götüreceğiz. Fiyatına 26 bin TL diyoruz. Bu bizim gözbebeğimiz. Biz buna gözümüz gibi baktık. Bizzat kendimiz ilgilendiğimiz için seviyoruz. Çoban falan da tutmadık. İki kardeş kendimiz ilgilendik. Aslında biraz da üzülüyorum.’’ şeklinde konuştu.

AYDA 65 KİLO ALDI

Sarıca, hayvanı yaklaşık 9 ay önce aldıklarını dile getirerek, “Günlük kilo artışları gibi 9 ayda bayağı bir şey değişti. Aylık 65 kilo aldı. Gayet randımanlı bir hayvan. Bu hayvandan yaklaşık 600 kiloya kadar karkas dediğimiz kemikli et çıkabilir. Hayvanımız arpa yemi yiyor. Aylık giderimiz yaklaşık 600 Türk lirası. Tek başına 600 lira gideri var. Yesin helali hoş olsun. Sevdiğimizden dolayı hiçbir şeyden esirgemiyoruz. Masraftan kaçınmıyoruz. Biz hayvanlarımızın hepsine o şekilde bakıyoruz.’’ ifadelerini kullandı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir