• DOLAR 32.378
  • EURO 35.044
  • ALTIN 2326.038
  • ...
Polis Kontrolü Ele Geçirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Edinilen bilgiye göre, 11 araçlık konvoyla gelen asker ve polisler, Nil sahil yolu ile Tahrir Meydanı`nın çevresindeki büyükelçilik binalarının olduğu bölgede göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı bomba kullandı.

Güvenlik güçleri bazı göstericileri gözaltına alırken, yüzü maskeli bazı kişiler de polise ateş açtı.


Mısır Ambulans Servisi Başkanı Muhammed Sultan AA muhabirine yaptığı açıklamada,Tahrir Meydanı yakınlarındaki hastanelere nakledilen yaralıların sayısının 34`ü bulduğunu ve bunların çoğunun gazdan zehirlendiklerini, durumu ağır hastaların ise daha büyük hastanelere kaldırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanlığı`ndan yapılan açıklamada, Tahrir Meydanı`nda meydana gelen çatışmalarda 13 polisin yaralandığı bildirilmişti.

25 Ocak devriminin 2. yıl dönümü öncesinde başlayan gösteriler 5. gününe girdi. Gösteriler bugün Tahrir Meydanı ve çevresinde yoğunlaşmış, göstericilerin sayılarının artması nedeniyle polis bölgeden çekilmişti.

-Sokağa çıkma yasağı-

Mısır 2. Ordu Komutanı Tümgeneral Ahmed Vasfi, ordunun, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`nin dün aldığı sokağa çıkma yasağını Süveyş Kanalı illeri olarak bilinen İsmailiye, Port Said ve Süveyş`te kararlılıkla uygulayacağını açıkladı.

Vasfi düzenlediği basın toplantısında, ``Ordunun görevi güven ortamını sağlamaktır. Sokağa çıkma yasağının getirilmesinin amacı, kaos ortamını yaymak ve kamu huzurunu bozmak isteyen unsurları yakalamaktır. Süveyş Kanalı illerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacak`` dedi.

-Mısır`da ulusal diyalog görüşmeleri başladı-

Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, başkent Kahire`deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı`nda ulusal diyalog görüşmelerini başlattı. Mısır`da dört gündür devam eden, çok sayıda kişinin ölümüne yol açan olayların ardından Cumhurbaşkanı Mursi, ülkedeki 11 siyasi parti liderine ve 4 kanaat önderine, ülkenin son günlerde yaşadığı olaylar ve bu krizden çıkmanın yolları, Mısır`ın siyaset sahnesindeki gelişmelerini ele almak üzere görüşmelere katılması için davetiye gönderdi.

Mursi`nin başkanlığını yaptığı görüşmelere, Güçlü Mısır Partisi Başkanı Abdulmunim Ebu`l-Futuh, Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Başkanı Muhammed Said el-Katatani, el-Vasat Partisi Başkanı Ebu el-Ala Mazi, Nur Partisi Başkanı Yunus Mahyun`un yanı sıra ülkede nüfuzu bulunan kanaat önderleri katıldı.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir