• DOLAR 32.597
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2497.122
  • ...
Mardin eski milletvekili Miroğlu: “Elektrik meselesi Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin’in Nusaybin, Kızıltepe, Derik ve Artuklu ilçelerine bağlı yüze yakın köye yaklaşık 2 aydır elektrik verilmiyor.

DEDAŞ, kesintilere neden olarak çiftçilerin elektrik borcunu gösterirken çiftçiler ise faturaların şişirildiğini söylüyor.

Buğday hasadından sonra tarlasına mısır eken birçok köylü, elektrikler kesildiği için sulama yapamıyor. Elektrik fazı üçten bire düşürülünce, kuyulardan içme suyunu pompalayan dinamolar da çalışamaz hale geldi. Bu yüzden birçok köyde içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Elektrik kesintilerine ilişilin açıklama yapan AK Parti Merkez Yürütme Kurulu Üyesi ve Mardin eski milletvekili Orhan Miroğlu, “MKYK’da meseleyi cumhurbaşkanımızla paylaştım, yarın Bakanlar Kurulu’nda görüşülecek.” dedi.

Sorunun çözülmesi gerektiğini dile getiren Miroğlu, şöyle dedi:

“Kızıltepe, Derik ve Artuklu’nun bazı mahallerine düzenli elektrik verilmediğinden, çiftçilerimiz ekim zamanının epey daralmış olmasına rağmen, ürününü ekememiş, konutlardaki elektrik ve su kesintisi büyük mağduriyetlere yol açmış ve yurttaşlarımız, sorunun çözümü için iki aydır umutlu ama biraz da tedirgin bir beklenti içine girmişlerdir. 8 Haziran’da Cumhurbaşkanımızla MKYK toplantımızda konuyu görüşmüş ve bu çerçevede vekillerimizin il başkanımızın ve ziraat odası başkanlarımızın da katıldığı bir toplantıyı Tarım Bakanlığında yapmış, bu toplantıda kısa, orta ve uzun vadede hayata geçmesi mümkün olan çözüm önerilerinde bir mutabakat sağlamıştık. Sonrasında da hem Tarım Bakanımız hem Enerji Bakanımızla bir araya geldik. Kanaatimce çözüm için büyük oranda bir ortaklaşma sağladık. Bu çözüm önerilerimizi bugün Cumhurbaşkanımıza yazılmış bir rica mektubu ve bir dosyayla beraber takdim edip, destek talep ettik. Konu yarın bakanlar kurulunda görüşülecek. İnşallah Cumhurbaşkanımızın tensip ve talimatları doğrultusunda, artık yakıcı hale gelmiş ve pandemi sürecinde de doğrudan halk sağlığını tehdit eden bu soruna bir çözüm yolu bulunur. Aklıselimin egemen olacağına inanıyor, gelişmeleri çiftçilerimizle paylaşmaya devam edeceğimizi ifade etmek istiyorum.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir