• DOLAR 32.589
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2412.379
  • ...
Mursi`ye Demir Yumrukla Müdahale Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fars haber ajansının bildirdiğine göre Tarık ez-Zumer liderliğindeki İnşa ve Kalkınma Partisi binasında bir basın toplantısı düzenleyen 13 İslamı Parti ve gruptan oluşan koalisyon, ülkede yaşanan kanlı olaylardan üzüntü duyduklarını belirterek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’den yasaları çiğneyenlere karşı demir yumrukla müdahale etmesini istediklerini açıkladı.

Koalisyon, Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi başkanlığında kurulacak ulusal savunma konseyi ile ulusal diyalog başlatılmasının krizin çözümü için tek yol olduğunu belirterek halkın iradesini hiç kimsenin göz ardı edemeyeceğini ifade etti.

Koalisyon, açıklamasında “Cumhurbaşkanından yasaları çiğneyenlere müdahale etmesini ve kaosa yol açanları cezalandırmasını istiyoruz” denildi.

Fars haber ajansına demeç veren İnşa ve Kalkınma Partisi Lideri Tarık ez-Zumer, “Tarih, Birleşik Arap Emirlikleri’ne firar eden cumhurbaşkanlığı seçimlerinin mağlubu Ahmed Şefik’e kimlerin cumhurbaşkanını devirmek için Mısır’ı sokak savaşlarına sürükleme sözünü verdiğini unutmayacak” dedi. (YDH)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir