• DOLAR 32.56
  • EURO 34.905
  • ALTIN 2429.679
  • ...
Türkiye geneli hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinde görülecek yağışların Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, Marmara`nın doğusu ve Batı Karadeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışın; Hakkari, Van ve Şırnak`ın yüksek kesimlerinde yoğun kar (20 cm ve üzeri), Şırnak İl merkezinde kuvvetli yağmur ve sağanak (21-50 kg/metrekare) şeklinde etkili olması bekleniyor.


Bu sabah ilk saatlerde Kars, Ağrı, Batman ve Mardin ile Konya`nın Beyşehir ilçesinde yer yer yoğun sis, gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis hadisesi bekleniyor.


Rüzgârın genellikle kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Güney Ege kıyıları ile Orta ve Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli ve zaman zaman fırtına (30-50km/s, zaman zaman 70 km/s) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.


Çığ Tehlikesi Uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Kar yağışlı (1/4)
İstanbul: Karla karışık yağmurlu (2/5)
İzmir: Parçalı bulutlu (4/11)
Bursa: Karla karışık yağmurlu (2/5)
Konya: Çok bulutlu (0/6)
Adana: Parçalı bulutlu (8/15)
Mersin: Parçalı bulutlu (10/16)
Osmaniye: Çok bulutlu (8/15)
Hatay: Parçalı bulutlu (8/15)
Diyarbakır: Çok bulutlu (2/12)
Batman: Çok bulutlu (1/11)
Şanlıurfa: Parçalı bulutlu (6/14)
Gaziantep: Parçalı bulutlu (3/10)
Mardin: Çok bulutlu (6/11)
Şırnak: Kuvvetli yağmurlu (3/8)
Van: Yoğun kar yağışlı (-2/3)
Bingöl: Karla karışık yağmurlu (-1/6)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir