• DOLAR 32.383
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2326.145
  • ...
AK Parti Sözcü Çelik'ten alışveriş sitesi üzerinden çocuk pazarlandığı iddiasına yanıt
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Partisinin MKYK gündemine ilişkin açıklama yapan Çelik, "Ayasofya, cami ve evrensel dünyanın kültürel mirasının ihtişamını taşıyan büyük bir mekan olarak görkemini göstermeye devam edecek.” dedi.

Yunanistan'ın Ayasofya'nın ibadete açılmasına yönelik tepkisi ile ilgili de konuşan Çelik, “Ayasofya konusunda, en son Yunanistan söz sahibi olmalıdır.” diyerek, ''Başkentinde cami olmayan tek AB ülkesi Yunanistan'dır.” diye konuştu.

Çelik, “Eğer Türkiye, Suriye'den kaçan mültecileri ölümden kurtarmak için kapılarını açmasaydı, bunların hepsi Avrupa'ya gitseydi, bugün ortada Avrupa demokrasisi diye bir şey kalmazdı.” ifadelerini kullandı.

Libya konusuna da değinen Çelik, “Fransa Cumhurbaşkanı, Cumhurbaşkanımızın meşru Serrac hükümetine verdiği desteği hedef alarak toplu mezarların üstünü örtemez.” dedi.

Yabancı bir alışveriş sitesi üzerinden, kaçırılmış çocukların pazarlandığı iddiası ile ilgili Çelik, “İşin bize yansıyan bir boyutu söz konusuysa güvenlik birimlerimiz, adliyemiz inceleyecektir. Bu gündemi ilgililere bildirdik.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir