• DOLAR 32.558
  • EURO 34.793
  • ALTIN 2490.98
  • ...
Adana'da '15 Temmuz' konulu fotoğraf sergisi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

15 Temmuz darbe girişiminin 4. yıl dönümü olması sebebiyle düzenlenen etkinlikler kapsamında hazırlanan “15 Temmuz” konulu fotoğraf sergisinin açılışını Adana Valisi Süleyman Elban gerçekleştirdi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün sorumluluğunda Çukurova Üniversitesi ile Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesinin iş birliğiyle gerçekleştirilen sergiye Vali Elban’ın yanı sıra; 10.Tanker Üs Komutanı Hava Pilot Tuğgeneral  Gürel Özusta, Seyhan Kaymakam Vekili Mustafa Yavuz, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Gazi Demir, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Kamu Müteahhitleri Derneği (AKAMDER) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile şehit aileleri katıldı.

Adana Müzesinde gerçekleştirilen etkinlikte sergilenen fotoğrafları inceleyen ve fotoğraflarla ilgili bilgiler alan Elban sergide yaptığı konuşmada, “Dört yıl önce 15 Temmuz günü ülkemiz hiç beklenmedik bir şekilde ordusunun içinde sinsice örgütlenmiş hain bir örgüt tarafından gerçekleştirilen bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldı. Bu darbe girişimi milletin dirayeti, vesayeti ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde çok kısa bir süre içerisinde bastırıldı. Ancak bu girişimin milletin kendi içerisinde halktan görünen insanlar tarafından yapılması milletin vicdanını daha da yaraladı.” ifadelerini kullandı.

“Bu sergi o gün yaşananları canlı tutması bakımından önemli”

Konuşmasında insan hafızasının bazı şeyleri çabuk unutabildiğine değinen ve gerçekleştirilen serginin özellikle o gün yaşananları milletin hafızasında canlı tutması bakımından çok önemli olduğunu ifade eden Elban, “Bunların zaman zaman insanlarımıza özellikle de gençlerimize gösterilmesi gerekiyor. Bu topraklar, zor kazanılmış topraklar, onun için de muhafazası daha da zor. Bu vatan toprağının bizlere emanet edildiği zamana kadar her bir karışı şehitlerimizin kanıyla boyanmış.” dedi.

Konuşmasını “İnşallah, Rabbim bir daha bu milleti 15 Temmuz gibi hain FETÖ ve onun benzeri olan terör örgütlerinin yeni darbe girişimleriyle karşı karşıya bırakmaz.” ifadeleriyle sürdüren Vali Elban, serginin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir