• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
Bitlis’te ani bastıran şiddetli yağışlar sele neden oldu, yollar trafiğe kapandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öğlen saatlerinde merkez ve ilçelerde ani bastıran yağışlar sel ve heyelana neden oldu. Adeta hayat durdu. Yaklaşık yarım saat devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle birçok yerde ekinler sular altında kaldı, yolar kapandı, kanalizasyonlar ve içme suları patladı.

 

Bitlis’in Tatvan ilçesinde birçok mahalle sular altında kaldı. Ahlat ilçesine bağlı Ovakışla beldesinde ise, ekinler sular altında kaldı. Su debilerinin yükselmesi nedeniyle bazı köprülerin üzerinden sular akmaya başladı, yollar araç trafiğine kapandı.

Selin meydana geldiği bölgelere Tatvan itfaiye ekipleri, Tatvan Belediye iş makineleri, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Yağışlar nedeniyle sel ve heyelanın oluştuğu Bitlis-Ahlat Karayolu bir süreliğine trafiğe kapandı. Yağışların ardında iş makineleriyle hummalı bir çalışma başlatıldı.

Şiddetli yağışlara bağlı maddi hasar meydana gelirken, henüz can kaybının olup olmadığı bilinmiyor. Birçok yerde yağışlar nedeniyle ev ve ahırlar sular altında kaldı. İl genelinde hasar tespit çalışmaları başlatıldı. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir