• DOLAR 32.534
  • EURO 34.825
  • ALTIN 2432.041
  • ...
Komel Milletvekili Soran Ömer hakkında tutuklama kararı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Erbil Mahkemesi, Kürdistan İslam Topluluk Partisi (Komel) Milletvekili Soran Ömer hakkında tutuklama kararı verildi.

Mahkeme, emniyete gönderdiği talimatta, “Xaneqa Karakolu’nda Soran Ömer hakkında yapılan şikayete istinaden bulunduğu yerde Irak Ceza Kanunu 433. maddesi gereğince tutuklanması ve mahkemeye teslim edilmesi gerekmektedir.” denildi.

Irak Ceza Kanunu 433. maddesinin küfür ve hakaret ile ilgili olduğu öğrenildi.

Milletvekili Soran Ömer ise yaptığı açıklamada, “Meclis tarafından dokunulmazlığım bana iade edilmiştir. Mahkemenin bu yazısıyla yargı, siyasi savaş ve kötü iş için kullanılmaktadır.” dedi.

Ne olmuştu?

Komel Milletvekili Soran Ömer, daha önce Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başbakanı Mesrur Barzani'nin yolsuzluk yaptığını ve şirketleri olduğunu ileri sürmüştü. Bunun üzerine Barzani de Ömer'e iddialarını kanıtlamasını, aksi takdirde kendisini mahkemeye vereceğini bildirmişti.

Mahkemeye verilen Ömer'in Barzani'ye yönelik suçlamaları hakkında yargılanması için Meclis tarafından dokunulmazlığının kaldırılması gerekiyordu.

Kürdistan Parlamentosu, Kürdistan İslam Topluluk Partisi (Komel) Milletvekili Soran Ömer'in dokunulmazlığını 57 “evet” oyu ile kaldırmıştı.

Dokunulmazlık oturumuna koalisyon hükümetinin ortakları Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Goran (Değişim) Hareketi ile muhalefet cephesinde bulunan Komel ve Kürdistan İslami Birlik Partisi (Yekgirtu) milletvekilleri katılmamıştı.

Bu yüzden parlamento başkanı, kararı iptal etmişti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir