• DOLAR 32.445
  • EURO 34.859
  • ALTIN 2479.976
  • ...
Başörtün Varsa Ucuz İş Gücüsün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Danıştay`a başvurarak, davalara girme hakkı ellerinden alınan binlerce başörtülü avukata yeniden mesleklerini yapma yolunu açan Avukat Figen Şaştım, meslektaşlarının her yerde çalışamamasını fırsat bilen bazı insanların başörtülü avukatlara ucuz işçi muamelesi yaparak sömürdüklerini söyledi. Kendi camiasındaki insanların bile lütuf olarak görerek başörtülü avukatları düşük ücretlerle çalıştırdıklarını belirten Şaştım, `Bizlerin sıkıntısı okuldan mezun olduktan hemen sonra başlıyor. Aynı eğitimi ve formasyona sahip başı açık bir avukat en az 5- bin TL`ye şirket avukatlığı yaparken benim arkadaşların aynı işi bin 500 TL`ye yapmak zorunda kalıyorlar` dedi.

MOBİNG UYGULUYORLAR

Başörtülü avukatların bugüne kadar davalara giremediği için dava almakta sıkıntı yaşadığını belirten Figen Şastım, telefonla görüp anlaştıkları birçok müvekkilin yüz yüze geldiklerinde dava vermekten vaz geçtiğini söyledi. Şaştım, adliyelere giden başörtülü avukatlara bazen kalem memurunun bile mobingi ile karşılaştıklarını dile getirdi.

Avukat Figen Şaştım, `Aynı hukuk eğitimini ve formasyona sahip başı açık bir avukat en az 5 bin TL`ye şirket avukatlığı yaparken, benim arkadaşların aynı işi bin 500 TL`ye yapmak zorunda kalıyorlar. Başörtülü kadın avukatlara ucuz iş gücü gözüyle bakılıyor` dedi.

Adliyede de rahat yok

Bugüne kadar yaşadığı sıkıntıları Yeni Şafak `a anlatan avukat Figen Şaştım, `Bizlerin çilesi Hukuk Fakültesi`nden mezun olur olmaz başlıyor. Bir gün Beyoğlu Adliyesi`nde bir avukatın `Ne işin var burada, avukat mısın? Böyle avukat olmaz` tepkisi ile karşılaştım` dedi. yenisafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir