• DOLAR 32.537
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2492.23
  • ...
SON DAKİKA
​Sağlam: "Ümmet işgal ve talana daha fazla sessiz kalmamalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, yaptığı haftalık dış gündem açıklamasında; ayrıca salgın hastalık (Covid-19) ile mücadele sürecini ve İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam’ın salgın raporunu değerlendirdi.

Dünya Müslüman Âlimler Birliğinin, Filistin için dünya kamuoyuna ve ümmete yaptığı tarihi çağrısını değerlendiren Sağlam, “İslam âlimlerinin çağrısının muhatabı dünyadaki bütün Müslümanlar ve insanlıktır. Ümmet bu çağrının gereğini yerine getirmeli ve Filistin için harekete geçmelidir.” dedi.

Salgın hastalık ile mücadele süreci

Pandemik hastalık ile mücadele sürecinin, çatışma ve az gelirli bölgeler başta olmak üzere tüm dünyayı olumsuz etkilediğine dikkatleri çeken Sağlam, İngiltere merkezli yardım kuruluşu Oxfam’ın hazırladığı raporda belirtilen hastalık ile mücadele döneminde alılan tedbirlerin, hastalıktan çok insan öldürebileceğine ilişkin raporunu değerlendirdi.

Sağlam, Ekonomik olarak sömürüldükleri için desteğe muhtaç hale gelen ülkelere kısıtlamalar nedeniyle yeterli yardım ulaştırılmamakta, ekinler toplanamamakta ve açlık sınırına itilenlerin oranı yükselmektedir. Kuruluş, bu yılın sonunda günde 12 bin kişinin açlıktan ölebileceği uyarısında bulunmaktadır. Buna karşı ekonomik ve insani yardıma muhtaç bölgeler için ivedilikle bir fon oluşturulması, tedbirlerin insani yardımları kısıtlamayacak bir düzeye çekilerek gıdaya erişimin kolaylaştırılması sağlanmalıdır.” dedi.

Filistine sessiz kalmak ihanet ile eşdeğerdir

Filistin'deki ilhak planlarına değinen Sağlam, “Geçen hafta İslam ümmetinin seçkin âlimlerinin de temsil edildiği Dünya Müslüman Âlimler Birliği, Filistin için dünya kamuoyuna ve ümmete tarihi bir çağrıda bulundu. İşgal rejiminin Batı Şeria'daki ilhak planlarına sessiz kalınmasının ihanetolarak ifade edildiği çağrıda; işgal rejiminin bu yeni istilasının uygulamaya geçmesi durumunda dünya genelinde Birleşmiş Milletler gibi kurumlara saygı kalmayacağı ifade edildi.  BM kurumlarından ve hukuk örgütlerinden de tüm uluslararası değerlere ve yasalara yönelik bu açık ihlal karşısında gerçek bir tavır’ çağrısında bulunuldu.” ifadelerine yer verdi.

“Ümmet bu işgal ve talana daha fazla seyirci kalmamalıdır”

Ümmetin, Filistin için harekete geçmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizen Sağlam, Müslüman âlimler, İslam alemine de seslenerek; uluslararası yasaları tanımayan, mücadeleden başka bir dilden anlamayan işgal rejimi ile yapılan tüm anlaşmaların feshini içeren gerçek bir tutum sergilenmesini istedi. Siyonist rejim ile normalleşmenin ve işgal altındaki Filistin topraklarının bir karışından dahi vazgeçilmesinin, Müslüman nesillerin hakları karşısında işlenen bir suç olduğu hatırlatıldı (veya ihtar edildi). Ümmet bu işgal ve talana daha fazla seyirci kalmamalıdır. İslam âlimlerinin çağrısının muhatabı dünyadaki bütün Müslümanlar ve insanlıktır. Ümmet bu çağrının gereğini yerine getirmeli ve Filistin için harekete geçmelidir.” dedi. (İLKHA)  



Bu haberler de ilginizi çekebilir