• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Şanlıurfa'da "sera projesi" istihdama ve ekonomiye katkı sunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, Kaymakamlık Proje Ofisi'nin yürüttüğü projeleri yerinde görerek incelemelerde bulundu.

İlçede bulunan 3 adet "3 bin metrekarelik sera" ve "18 dönümlük biber tarlası projesi"ni yerinde inceleyen Mütevelli Heyeti ardından organize sanayi bölgesinde bulunan "Güneş Enerjisi ile Yaş Sebze Kurutma Tesisi"ne geçti.

Buradaki incelemelerin ardından Mütevelli Heyetine projeler hakkında bilgi veren Kaymakamlık Proje Ofisi Koordinatörü Fethi Üncal, projelerin Birleşmiş Milletler Uluslararası Göç Örgütü ile iş birliği içinde yürütüldüğünü kaydetti.

Yürütülen projelerin bölgede bir ilk olduğunu belirten Proje Ofisi Koordinatörü Üncal, "Viranşehir Kaymakamlığı ve Uluslararası Göç Örgütü iş birliğinde yürüttüğümüz projelerin her biri birer model projedir. Uygulamaya başladığımız projeler ile hem ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza istihdam sağlayacağız hem de benzer işletme kurmak isteyen girişimcilerimize teknik ve teorik destek olacağız. Bölgemizin tarımsal potansiyelini değerlendirmek ve yetiştiriciliği yapılan ürünlerin üretim bazlı bir anlayışla mamul olarak pazara sunulmasını hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyeti, projelerin ilçe istihdamına önemli katkıları olacağını belirterek örnek projelerin Viranşehir'de yürütülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi.

Heyet, istihdam içerikli projelerin desteklenmesi gerektiğini belirterek projelerde emeği geçenlere teşekkür etti. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir