• DOLAR 32.604
  • EURO 34.762
  • ALTIN 2499.047
  • ...
`İmamlar Temizlik Yapmasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN- Desk ve Din Bir Sen İl Başkanı Mehmet Nezir Akkuş, İmam ve Müezzinlerin sıkıntılarını dile getirdi.


Türkiye genelinde Camii sayıları her geçen gün halkın gayretli çalışmaları sayesinde arttığına değinen Akkuş, "Camilerimizde bulunan tuvaletler ve lavabolar halkın her türlü hizmetine açık bir şekilde kullanılmaktadır. Birçok merkezi bölgede Camii lavaboları ücret alınarak kullanılmaktadır. Ne yazık ki ücret alınmayan birçok cami lavaboları ve tuvaletler kullanımdan dolayı kirlenmektedir. Kirlenen lavaboların temizliği camilerde din hizmeti sunan imam ve müezzinlerimiz tarafından yapılmaktadır" dedi.

Camilerin halkın ortak kullanım alanı olduğu gibi lavabolarında ortak kullanım alanı olduğuna işaret eden Akkuş, "Bakımı ve temizliği imam ve müezzinlerimiz tarafından değil daha çok yerel yönetimlerdeki belediyeler, muhtarlıklar ve cami yaşatma dernekleri tarafından yapılması daha uygun olacaktır. Çünkü bu kullanım alanları sadece caminin değil halkın kullanımı için yapılmış şehir ve köy tuvaletleridir. Dolayısıyla bakımı ve temizliği yerel yönetimler tarafından yapılmalıdır. Buraların temizliğinden cami görevlileri sorumlu tutulmamalıdır" ifadelerini kullandı.


Akkuş açıklamasının devamında İmamların camilerin lavaboları ve tuvaletleri ile ilgilenmemesi gerektiğini belirterek, "Her geçen gün yüksek tahsile sahip imamlarımız yetişmekte, bu arkadaşlarımız hafızlık, siyer, tashihi huruf, ilmihal, yüksek okul ve üniversite mezunlarıdır. Bu arkadaşlarımızdan cami, lavabo ve tuvalet temizleterek yararlanamayız. Bu vesile ile eğer din görevlilerimizden üstün verim almak istiyorsak ilk önce onların çalışma şartlarını iyileştirmemiz gerekir" dedi. (Mehmet Mikyas-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir