• DOLAR 32.494
  • EURO 34.566
  • ALTIN 2496.35
  • ...
Coronavirus'ün Filistinli esirler arasında yayılmasının araştırılması istendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Filistin Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, Filistinli esirlerin sağlık durumlarının ve Coronavirus'ün yayılması karşısında işgal rejiminin başvurduğu uygulamaların yerine görülmesi için bir uluslararası tarafsız sağlık heyeti gönderilmesini talep etti.

Bu konudaki talep söz konusu heyetin Araştırmalar ve Belgelendirme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane tarafından bugün yapılan açıklamada dile getirildi.

Fervane, Filistin'deki esirlerin durumlarıyla ve insan haklarıyla ilgilenen tarafları, siyonist işgal rejimine esirler karşısındaki uygulamalarından dolayı baskı yapılması için gerekli araçlara başvurmaya çağırdı. Filistinli esirlerin ve tutukluların sağlıklarının güvence altına alınması ve onların Coronavirus salgınından korunmaları için birtakım uygulamalara ihtiyaç olduğunu belirtti.

Fervane açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Siyonist işgal rejimi hapishanelerine bir tarafsız uluslararası sağlık ekibinin gönderilmesi acil olarak gerçekleştirilmesi gereken bir taleptir. İşgal yönetiminin hapishanelerindeki esirler ve tutuklular için yasal ve insani korumanın sağlanması çok önemli bir zaruret haline gelmiştir. Bu konuda ciddi bir şeyler yapılması ve bu amacın gerçekleşmesi için harekete geçilmesi zamanı gelmiştir. Bu toplu sorumluluktur." (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir