• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Habur`da Kontak Kapatma Eylemi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞIRNAK - Gümrük memurlarının kendilerine keyfi muamelede bulunduklarını öne süren şoförler, artık hiç kazanamadıklarını ve zararına Irak`a sefer yaptıklarını ifade etti. Her gelen şoföre yaklaşık 100 TL ile 1000 TL arasında ceza yazdıklarını belirten sürücüler, yetkili kurumları göreve çağırdı.


Şırnak İl Özel İdaresine ait TIR parkında eylem başlatan şoförlerden Mustafa Bayar, sorunlarının çözülünceye kadar eylemlerine devam edeceklerini söyledi. Gümrük memurlarının kendilerine çok fazla ceza yazdıklarını öne süren Bayar, "Her gelen araca kendi kafalarına göre ceza kesiyorlar. Depoları hiç ölçmeden ceza kesiyorlar, itiraz edenlerin de cezası artıyor. Yetkili kurumların buna bir dur demesi lazım. Çünkü bu şekilde hiç kazanamıyoruz. Irak`a zararına gidip geliyoruz" diye konuştu.


Kamyon sürücüsü Osman Yüksel ise "Kamyonlar 350 litre getiriyorlar ancak 150 litre ceza kesiyorlar. Çoğu zaman nakit para bulamıyoruz ve çor zor durumda kalıyoruz. İstediğimiz standart bir fiyat belirlesinler bize bu kadar mal getir desinler biz de ona göre getiririz, cezada yemeyiz. Bize herhangi bir şey sormadan ceza yazıyorlar, bize hakaret ediyorlar, valilikten yardım bekliyoruz" dedi.


Gümrük memurları Habur Sınır Kapısı üzerinden yurda geçiş yapan araçların standart depo dışındaki getirdiklerini fazla akaryakıtı vergilendiriyor. Memurlar, kamyonlarda 350 litre ve TIR`lar da ise 550 litrenin dışında kalan fazla mazotları litresi 2 TL 70 kuruştan hesaplayıp vergilendiriyor. (Muhammed Müldür - İLKHA)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir