• DOLAR 32.342
  • EURO 35.154
  • ALTIN 2309.541
  • ...
SON DAKİKA
Diyarbakır'da "Akıllı Şehir Projesi" hayata geçirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hafta sonu gerçekleştirdiği toplantıların ardından hafta içini Millet Bahçeleri, Sur, Yeni Sanayi gibi noktalarda inceleme, görüşme ve toplantılarla geçiren Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Karaloğlu, bu hafta sonunda da kent ulaşımına yönelik problemlerin ve çözüm önerilerinin ele alındığı bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya Karaloğlu'nun yanı sıra; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Muhsin Eryılmaz, Genel Sekreter Yardımcıları Ayhan Kardan ve Vedat Güngör ile Ulaşım Daire Başkanı ve şube müdürleri katıldı.

Ana gündem: Akıllı Şehir Projesi

Toplantının ana konusunu 10 Mart 2020 tarihinde Diyarbakır Valiliği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Aselsan arasında ön protokolü imzalanan Akıllı Şehir Projesi oluşturdu.

Projeyle ilgili devam eden çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Karaloğlu, tüm dünyada gösterdiği olumsuz etkiyle kamusal alandaki hizmetlerin aksamasına neden olan pandeminin, Akıllı Şehir Projesi'ne yönelik oluşturabileceği olumsuz etkiye karşı alınabilecek önlemlerle ilgili yetkililerle istişarelerde bulundu.  

Akıllı ulaşım, trafik yönetimi, alternatif enerji kaynakları, çevre uygulamaları, vatandaşa ulaşım, şehir iletişim altyapısı, akıllı ödeme sistemleri ile akıllı şehir izleme ve yönetim sistemini kapsayan Akıllı Şehir Projesi'ne yönelik çalışmaların hızlandırılması talimatını da veren Vali Karaloğlu, önümüzdeki haftadan itibaren projeyle ilgili kurum ve kuruluşlarla gerekli toplantıların planlanmasını ve projenin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesini istedi.

Ana ulaşım planı masaya yatırıldı

Akıllı Şehir Projesi'nin dışında Diyarbakır'ın ana ulaşım planının da ele alındığı toplantıda Vali Karaloğlu, ana ulaşım planı çerçevesinde, Diyarbakır'ın hızlı gelişimine paralel bir şekilde artan nüfusuyla ilgili, şehir içi ulaşım ağı ve buna bağlı olarak otobüslerin güzergâhları ile sefer saat ve sayılarının yeterliliği, üstyapının durumu hakkında yetkililerden bilgi alarak vatandaşlardan gelen talep ve öneriler doğrultusunda ulaşımdaki sorunlar ve sorunların çözümü konusunda yetkililerle görüş alışverişinde bulundu. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir