• DOLAR 32.507
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2430.558
  • ...
İşçi emeklisi balıkçılık yapmak zorunda kaldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ - Muş`un Zafer Mahallesinde bir barakada yaşadığını söyleyen işçi emeklisi Ramazan Başaran, emekli maaşı kesilince ailesini geçindirmek için balıkçılık yapmak zorunda kaldığını söyledi.


Başaran, SSK`ya olan borcunu ödemek için bankadan 10 bin TL kredi çektiğini, bunun yanı sıra çocuğuna ait olan bir berber dükkânının kendi üzerine kayıtlı olması nedeniyle maşının kesildiğini söyleyen Başaran, içinde bulunduğu durumu şöyle dile getirdi;


\"Ben işçi emeklisi olarak ayda 900 TL alıyordum. Fakat ailem çok kalabalık olduğu için bu para bana yetmiyordu. SSK`ya borcumu ödemek için bankadan aldığım kredi nedeniyle borçlandım. SSK`ya borçlu olduğum için bunun üstüne bide emekli maaşım kesildi. Yani anlayacağınız banka parasını alıyor, SSK maaşımı kesiyor. Ben ise ortada kalıyorum ve dolayısıyla çok büyük bir sıkıntıyla karşı karşıyayım.\"


Maaşının kendisine tekrardan verilmesi için gerekli olan mercilere başvuruda bulunduğunu söyleyen Başaran, kendisine olumlu bir cevabın verilmediğini belirtti. Bu anlamda kendisine büyük bir zulüm yapıldığını, bunun neticesinde de kendisinin çok mağdur olduğunu dile getiren Başaran, yetkililerden yardım istedi. (M. Şirin Çağlayan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir