• DOLAR 32.376
  • EURO 35.064
  • ALTIN 2325.797
  • ...
Van’da kurban kesim randevu ile olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İl Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kapsamında Van Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı’nda vatandaşların herhangi bir aksaklıkla karşılaşmaması için harekete geçti. Vatandaşların kurbanlarını usulüne göre sağlıklı bir ortamda kesmesi için Büyükşehir Belediyesinin veteriner hekimleri ve zabıtası bayram boyunca görev başında olacak.

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, her yıl olduğu gibi bu yıl da kurban satış ve kesim alanlarını kararlaştırdı. Başta Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler dairesi başkanlığına ait ilçe mezbahaneleri olmak üzere aşağıda belirlenmiş alanlarda vatandaşlar kurbanlarını randevu alarak kestirebilecekler.

Edremit ilçesi kurban kesim yerleri:

-Esentepe Mahallesi Yunus Emre İlkokulu karşısı

-Erenkent Mahallesi 3’üncü etap son durak

-Erenkent Mahallesi 10’ncu etap camii yanı

-Erenkent Mahallesi 14’ncu etap camii yanı

-Erdemkent Mahallesi Erdemkent ilkokulu karşısı

-Kavurma Mahallesi Memur-Sen TOKİ

İpekyolu ilçesi kurban kesim yerleri:

-Bostaniçi Mahallesi İpekyolu Belediyesi mezbahanesi

-Bostaniçi Mahallesi İpekyolu Belediyesi Özsüerler mezbahanesi

-İpekyolu ilçesindeki tüm oto yıkamalar

Tuşba ilçesi kurban kesim yerleri:

-Akköprü Mahallesi Hıdırellez caddesi Eser oto yıkama

-Beyüzümü Mahallesi Köy üstü mevki Van Gölü et mezbahanesi

-Tuşba ilçesindeki tüm oto yıkamalar

Bayram süresince belirlenin kurban kesim alanlarının dışında kesim yapılmasına izin verilmeyeceği, satış ve kesim alanları da Büyükşehir Belediyesi veteriner hekimleri ve zabıtaları nezaretinde sürekli denetleneceği bildirildi.

Kurbanlarını Büyükşehir Belediyesi İşletme İştirakler Dairesi Başkanlığına bağlı mezbahanelerde kestirmek isteyen vatandaşlar ise Özalp için 0539 431 73 72, Erciş için 0505 279 5314, Gevaş için 0543 418 88 86, Başkale için 0541 882 22 63 numaralı telefonlardan randevu oluşturabilecekler.

Kaçan kurbanlık hayvanların yakalanması ve gerekse çeşitli dilek ve şikâyetleri için Büyükşehir Belediyesi’nin 444 44 65 numaralı telefonundan çağrı merkezine ulaşabilecek. Öte yandan salgın tedbirleri kapsamında kurban ibadetini yerine getirmek için kesim alanlarına sadece hisse sahipleri alınacak. Kurban sahiplerinin kurban kesim yerlerinde bir arada bulunarak, parçalama işlemine izin verilmeyecek, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymayanlar hakkında da idari para cezası uygulanacak.(İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir