• DOLAR 32.493
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2435.684
  • ...
Siyasi parti liderlerinden Ayasofya Camii açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

86 yıldır ibadete kapatılarak müze olarak kullanılan Ayasofya’nın gerçek kimliği olan camiye çevrileceği kararının ardından resmi Twitter hesapları üzerinden değerlendirmelerde bulunan siyasi parti genel başkanları, kararı sevindirici bulduklarını belirtti.

Danıştayı’ın aldığı kararla Ayasofyanın tekrar asli fonksiyonuna kavuşturulması yerinde bir karar ve sevindirici bulduğunu resmi Twitter hesabından paylaşan HÜDA PAR Genel Başkanı İshak Sağlam, “Tüm mescidler Kâbe-i Muazzama’nın birer şubesidir. 86 yıl sonra Ayasofya Camii’nin Danıştay’ın aldığı kararla tekrar asli fonksiyonuna kavuşturulması yerinde bir karar ve sevindirici olmuştur. Her mescitte olduğu gibi orada da namazlarımız kaim olsun inşaAllah. Hayırlı olsun.” ifadesini kullandı.

Kararı sosyal medya Twitter hesabı üzerinde değerlendiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Cumhurbaşkanımızın dirayeti ile bu topraklar bir özlemine daha kavuştu. Hayırlı olsun. Milletimiz var olsun.” temennisinde bulundu.

“Sosyal Medya Düzenlenmesi” yapılana kadar sosyal medya hesaplarını kullanmayacağı kararını alan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, yazılı açıklama yaptı.

Açıklamasında Bahçeli, “Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Camisi, Diyanet İşleri Başkanlığına devredilmiş, böylelikle ibadete açılmasının önünde hiçbir mani hal ve engel kalmamıştır. Milliyetçi Hareket Partisi, Danıştay 10. Dairesinin kararından ziyadesiyle memnun, mesut ve mutmaindir. Çünkü Ayasofya Camisi'nin ibadete açılması konusu uzun yıllardır tavizsiz arzumuzdur.” dedi.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ise, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Ayasofya'nın, Fatih Sultan Mehmet Han'ın vasiyeti doğrultusunda eski hüviyetine getirilmesi ve cami olarak ibadete açılması yolunda önemli bir merhale olan Danıştay kararını takdirle karşılıyorum. Bu, milletimizin uzun yıllardır var olan arzusu yönünde alınmış bir karardır.”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Ayasofya'mızın aslına uygun bir şekilde Camii olarak yeniden ibadete açılması yolunda gayret gösteren tüm yetkilileri ve hukuki kararı alan Danıştay 10. Dairesi'nin kıymetli mensuplarını tebrik ediyorum.” paylaşımında bulundu.

Kararı sevindirici bulduğunu belirten Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici ise, “Danıştay 10. Daire'nin 24 Kasım 1934 tarihli Bakanlar Kurulu kararını iptal etmesini müteakip Cumhurbaşkanlığı kararıyla Ayasofya Camii olarak Elhamdulillah ibadete açılmıştır. Adil kararı sebebiyle Danıştay'a ve hemen gereğini yerine getiren Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir