• DOLAR 32.565
  • EURO 35.02
  • ALTIN 2423.292
  • ...
Fransa`dan Mali`de Amansız Propaganda
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Fakat gerçekten ne olup bittiğini görmek için bulunduğumuz Mali’de, başkent Bamako’dan cephe hattı olarak adlandırılan Mopti kentine doğru olan yolculuğumuzda Fransa’nın Mali’de ne yapmaya çalıştığını anlamaya başlıyoruz. Başkent Bamako’nun neredeyse dört bir tarafı Fransız bayraklarıyla donatılmışken, direnişcilerin konrolu altında olan Mopti yolu üzerindeki elektriksiz köylerde hemen hiçbir Fransız bayrağına rastlamıyoruz. Elektrik olmayınca Fransız propagandası da işe yaramıyor.

Mopti kentine yaklaştıkça neredeyse her 5 km’de bir ciddi sorgulamalardan geçiyoruz, kentten ileri geçemeyeceğimiz ısrarla tembih ediliyor. Peki, bazı Fransız ve Batılı gazeteciler cephe hattından nasıl oluyor da haber bildiriyor?Direnişcilerden kurtarıldığı belirtilen kentlere dünya basınının girmesine neden izin verilmiyor? İkinci önemli soru dümdüz bir arazide birkaç yüz kişi olduğu tahmin edilen Direnişcilere karşı düzenlenen operasyon neden büyük bir savaş gibi yansıtılıyor? Ve diğer bir ilginç nokta, Fransa menşeli haberlerde Fransız askerlerinin modern silahlara sahip direnişcilerle göğüs göğüse çarpıştığı belirtilirken, nedense ölenlerin hep direnişcilerden olması.

Ciddi bir ekonomik krizle yüz yüze bulunmasına ve Afrika’daki eski sömürgelerine askeri destek vermeyeceğini ilan etmesine rağmen Fransa’nın Mali’de tüm gücünü ortaya koyarak gerçekleştirdiği operasyonun resmi olarak ilan edildiği gibi sadece “El Kaide’ye karşı bir harekât” olduğu pek de inandırıcı gelmiyor. Eğer amaç sadece El Kaide ile mücadele ise Batılıların Irak’ta, Pakistan’da, Afganistan’da, Somali’de ve Yemen’deki operasyonlarının akıbeti tüm dünya tarafından biliniyor. (Zaman)
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir