• DOLAR 32.588
  • EURO 34.758
  • ALTIN 2491.159
  • ...
Siyonist işgal rejiminin Gazze’yi işgal girişiminin 6. yılı... 2000 konut imarı bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gazze Ablukası ile Mücadele Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, yaptığı basın açıklamasında, işgal rejiminin 2014 yılında Gazze Şeridi’ne yönelik saldırısında 500’den fazla fabrikanın ciddi manada zarar gördüğünü belirtti.

Filistin'de 2006'da yapılan seçimleri Hamas'ın kazanmasının ardından siyonist rejim adeta çıldırmış ve akıl almaz uygulamalara imza atmıştı.  İşgal yönetiminin gayrimeşru ablukası altında ezilen Gazze, son 14 yılda 3 büyük saldırının hedefi oldu.

Siyonist işgal rejiminin "Koruyucu Hat Operasyonu" adını verdiği, 8 Temmuz 2014'te başlayıp 51 gün süren saldırısı bunların başında geliyor.

Siyonistlerin ablukasının Gazze Şeridi'nde sosyal ve ekonomik hayatı derinden etkilemeye devam ettiğine dikkat çeken el-Hudari, “Düşman siyonistlerin saldırısının üzerinden seneler geçmesine rağmen Gazze yaralarını saramadı.” ifadelerini kullandı.

El-Hudari, açık cezaevi olarak nitelendirilen Gazze’de siyonistlerin ablukasının, hukuksuz uygulamaların, kötü ekonomik şartların devam ettiğini hatırlatarak, saldırılar sırasında evi veya iş yerleri zarar gören Filistinlilerin, yıkılan gayrimenkullerini yeniden imar etmeye güçlerinin yetmediğini vurguladı.

Uluslararası raporların "en uzun ve en şiddetli" olarak tanımladığı saldırıların sonucunda fabrikası veya ticari tesisi yıkılan Gazzeli iş adamlarının altından kalkılamayacak ekonomik zararlara uğradığına işaret eden el-Hudari, binlerce Filistinlinin işini kaybetmesiyle bölgedeki ekonominin ve istikrarın çöktüğünü söyledi.

Gazze Şeridi’ne çok sınırlı mali yardımların sokulabildiğini aktaran el-Hudari, Gazzelilerin alım gücünün zayıf olduğunu belirterek, “Gazze’de, ekonomik sorunların gölgesinde hâlihazırdaki durum daha büyük tehlikelerin habercisidir.” şeklinde konuştu.

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre, siyonist işgal rejimi 51 gün boyunca 6 bin hava saldırısının yanı sıra 14 bin 500 tank atışı ve 35 binden fazla top atışıyla Gazze'yi vurdu. Filistinli gruplar ise işgalcilerin hava saldırılarına roket ve füzelerle karşılık verdi.

Siyonistlerin saldırısında 551'i çocuk olmak üzere 2 bin 158 Filistinli şehit oldu, 11 binden fazla kişi de yaralandı.

Gazze'de beklemediği bir direnişle karşılaşan işgalciler de ağır kayıplar verdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir