• DOLAR 32.315
  • EURO 35.082
  • ALTIN 2279.999
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Siirt’in Tillo ilçesinde Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılı kasım ayında çiftçilere dağıtılan ve ardından toprakla buluşan milli ve yerli tohumların hasadı yapıldı.

Yerli ve milli buğdayın hasadı salavat ve dua eşliğinde yapıldı

Çiftçilerin fıstığa yönelmesiyle zamanla terk edilen buğday ekimi, Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 2019 yılı kasım ayında çiftçilere dağıtılan ve ardından toprakla buluşan milli ve yerli tohumlar sayesinde çiftçiler, Geleneksel yöntemle buğday hasadını gerçekleştirmenin sevincini yaşadı.

Uzun bir aradan sonra devletin verdiği destek sayesinde tarlalarına yerli ve milli buğday eken çiftçiler, buğday hasadının bereketli olması için salavat ve dua ettikleri görüldü.

Bu kapsamda Tillo Kaymakamı Lokman Düzgün, Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Resul Eren, Sinep Köyü Muhtarı Şaban Koyun, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Teknik Personelleri ve Çiftçilerin katılımlarıyla Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından geliştirilen Konya-2002 Ekmeklik Buğday çeşidinin hasadı yapıldı.

Tillo Kaymakamı Lokman Düzgün “Tarla Günü” sonrası çiftçiler ile bir araya gelerek buğday hasatlarının bereketli olmasını diledi.

Siirtli çiftçilere yerli ve milli olan buğday, hasadını yapmanın sevincini yaşadıklarını belirten Tillo İlçe Kaymakamı Lokman Düzgün, “İlçemizde dağıtılmak üzere Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü ile Adana Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüleri tarafından gönderilerek ekimi yapılan buğday hasadının heyecanını yaşadık. Ürünlerde yerli ve milli tohumlar kullanarak daha başarılı sonuçlar elde edeceğiz. Tüm çiftçilerimize hayırlı olsun” dedi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız