• DOLAR 32.368
  • EURO 34.972
  • ALTIN 2325.19
  • ...
Genç turizm öncelikli ilçe oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından toplamda 328 belde ve ilçe merkezinin bulunduğu turizm öncelikli yöre belediyeleri listesinde yer alan Genç, liste kapsamında artık yapacak olduğu yatırımlardan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı desteğinden pay alacak.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan Genç Belediye Başkanı Abdurrahim Ariç, "İlçemizin turizm öncelikli belediye kapsamına dâhil edilmesi sevinçle karşılandı. Mücadelemizin sonuçlanması ilçemiz adına önemli bir adım atılmış oldu. Bundan sonra turizm alanında daha emin adımlar atılacak. İlçemiz turizm alanında adından bundan sonra daha çok söz ettirecek. Genç`in sahip olduğu doğa turizmi potansiyelini harekete geçirmek, ilçe ekonomisini canlandırmak, ilçenin cazibe merkezi olabilecek projelerine katkı alabilmek amacıyla başvuruda bulunmuştuk. Bu başvuru ilgili bakanlıkça değerlendirildi ve Genç Belediyesi, 2013 yılı için ilan edilen turizm öncelikli yöre belediyesi kapsamına alındı`` dedi.

 

Ariç, ``Turizmde öncelikli yöre belediyeleri, diğer yerleşim birimlerine göre önemli avantajlara sahip. Turizm alanı kapsamına giren projeler Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından teşvik ediliyor. Meydan projeleri, park projeleri gibi yatırımlar bakanlık desteği ile hayata geçiriliyor. Turizm öncelikli belediyeler listesinde yer almamız sayesinde bir turizm yöresi olan ilçemizde turizm potansiyeli artacak ve turizm yönünden cazibe merkezi olacağız. Böylelikle Doğu`nun incisi olan ilçemiz bu özelliğini daha iddialı bir şekilde gündemde tutacaktır. Genç İlçemizin bu denli önemli bir konuma gelmesinde bizimle birlikte mücadelelerini gösteren Kalkınma Bakanımız Cevdet Yılmaz`a ve Bingöl Milletvekilimiz Prof. Dr. Eşref Taş`a teşekkürlerimi sunuyorum`` ifadelerini kullandı.(Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir