• DOLAR 32.597
  • EURO 34.806
  • ALTIN 2498.61
  • ...
Kent konseyi toplantısına ilk defa vali katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- Kent Konseyi 9. Olağan Genel Kurul Toplantısı Batman Valisi Yılmaz Arslan`ın ilk kez katılımıyla saat 13.30`da Batman Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Kentin önemli sorunlarının tartışıldığı genel kurul toplantısına, Batman Kent Konseyi Başkanı Belediye Başkanvekili Serhat Temel, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, kurum müdürleri, STK il temsilcileri ile Kent Konseyi bileşenleri katıldı.

 

Açılış konuşmasını yapan Batman Kent Konseyi Başkanı Belediye Başkanvekili Serhat Temel, kent konseyinde alınan kararların uygulanacağına inandığını söyledi. Batman`ın birçok sorununu burada ortak akıl, ortak projelerle ortaya koyup çözüme götürme noktasında ortak irade ortaya koyulacağını inandığını ifade etti.

 

Daha sonra söz alan Batman Valisi Yılmaz Arslan, Kent Konseyi`ne ilk kez katıldığını belirterek, Kent Konseyi`nin kentin sorunlara bakışının kendileri için önemli oldunu ifade etti.

 

Batman`da 155 gündür göreve başladığını ve Batman gibi bir ili tanımaya anlamaya çalıştığını ve sorunlarla ilgili neler yapıldığını ve neler yapılması gerektiğini belirlemeye çalıştıklarını söyledi.

 

Vali Arslan kendilerinin kamu görevlisi olduğunu belirterek, \"Ülkenin genel siyasetine ilişkin konularının konuşulmaması kaydıyla Batman`la ilgili her türlü konuyu konuşumaya ve dinlemeye hazırız. Ülke gündeminde konuşulan tartışılan konuları tekrar buralarda konuşmanın tartışmanın pratik bir yararının olamdığına inandığım için bunu söylüyorum. Ancak Batman`ın her alanda konuşulacak olanları konuşalım, yapılbilecekleri yapalım\" dedi.

 

Daha sonra gündem maddelerine geçildi. Toplantıda ele alınacak gündem maddeleri şöyle açıklandı; \"Kamu yatırımları ve Valilik Binası, Batman Belediyesi İdari Sınırları, Metruk Evler Çalışması, Esentepe Mülkiyet Durumu, Sol Sahil Sulama Kanalı Kirliliği, Sokakta Çalışan Çocoklar ve Sonuçları\" (Fatih Akgül - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir