• DOLAR 32.591
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2507.188
  • ...
Yeni Bakandan Serbest Kıyafet Açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bakan Avcı, ``Serbest kıyafetle ilgili bazı sendikaların açıklamaları var. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı?`` sorusunu, ``O konuyu nispeten daha iyi biliyorum. Milli Eğitim bürokrasisiyle tekrar bir gözden geçireceğiz. Alınan kararları, karşı görüşleri gerekçeleriyle daha içeriden öğrendikten sonra, daha rahat karar verebilir ve konuşabilirim. Yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyeceğiz, sözünü verdiğimiz şeyi yapacağız`` diye cevapladı.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı , zorunlu eğitimin 12 yıla çıkartılmasına ilişkin ``Sadece süreyi uzatmakla kalmayıp, eğitimdeki tek kulvarlı yapı, ailelerin, çocukların isteklerine, becerilerine, eğilimlerine yol açacak şekilde çeşitlendirildi`` dedi.

Öğrencileriyle, eğitim kadrolarıyla, öğretmenleriyle, üniversiteleriyle Eskişehir`in gerçekten eğitim konusunda öne çıkan bir kent olduğun ifade eden Avcı, şöyle konuştu:

``Milli Eğitim Bakanlığı görevinin bir Eskişehir milletvekiline verilmesini şükranla karşılıyorum. İnşallah Eskişehir ve Türkiye için hayırlı olur. Son 10 yıllık dönemde eğitimde büyük mesafeler alındı. AK Parti hükümetlerini ve benden önce görev yapan bakan arkadaşlarımız gerçekten derli toplu yürümeyen bir mekanizmayı adım adım disipline, koordine edip verimlilik artırmayı sağladı. Hükümet, 10 yıl boyunca Cumhuriyet tarihinde ilk defa genel bütçeden en büyük payı milli eğitime ayırıp bakan arkadaşlarımıza destek sağladı.``

-`` Tekrar bir gözden geçireceğiz``-


Avcı, ``Serbest kıyafetle ilgili bazı sendikaların açıklamaları var. Bu konuda bir çalışma yapılacak mı?`` sorusunu, ``O konuyu nispeten daha iyi biliyorum. Milli Eğitim bürokrasisiyle tekrar bir gözden geçireceğiz. Alınan kararları, karşı görüşleri gerekçeleriyle daha içeriden öğrendikten sonra, daha rahat karar verebilir ve konuşabilirim. Yapamayacağımız şeyin sözünü vermeyeceğiz, sözünü verdiğimiz şeyi yapacağız`` diye cevapladı

``Eskişehir`e Yüksek Teknoloji Üniversitesi çalışmaları var mı?`` sorusu üzerine Avcı, ``28 Mayıs 2011 tarihinde Sayın Başbakanımız vaadidir. Sözümüzün arkasındayız. Onunla ilgili düzenlemeler, YÖK ile ilgili olan düzenlemelerle inşallah daha kolay çıkartılacaktır`` dedi.

Avcı, gazetecilere yönelik, ``Söylemediklerimi yazmamanızı rica ediyorum. Bazı arkadaşlar `Hoca, şunu da söylemiş olsa iyi olur` diye araya cümle katabilirler. Söylediklerimizden ibaret`` diye espri yaptı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir